Udland

iPhone-fans slår lejr foran Apples butikker

Køerne ved teknologigigantens forretninger i USA vokser, inden den nyeste iPhone bliver sat til salg.

iPhone-fans slår lejr foran Apples butikker

Hypen omkring iPhone 5 tager til forud for lanceringen af det nye populære Apple-produkt.

Ivrige iPhone-fans har slået lejr foran flere butikker i Californien, hvor smartphonen fredag bliver sat til salg. Allerede i sidste uge begyndte der at blive dannet køer foran Apples afdeling på Manhattan i New York samt andre steder på kloden.

Apple lancerede iPhone 5 ved en stor mediebegivenhed i San Francisco den 12. september.

Da forsalget blev skudt i gang på nettet modtog teknologigiganten mere end to millioner bestillinger i løbet af bare 24 timer. Dermed slår forsalget den tidligere bestillingsrekord på forgængeren, iPhone 4S.

- Grunden til at iPhone 5 klarer sig så godt i forhold til andre telefoner skyldes Apples evne til at markedsføre selskabets produkter. Det er de virkelig gode til, siger teknologianalytiker Van Baker.

Nogle eksperter mener, at Apple kan sælge omkring 10 millioner eksemplarer af iPhone 5 i løbet af et par dage og 50 millioner inden året er omme.

Apple formår altid at skabe en helt enorm hype omkring lanceringen af sine produkter.

Det skyldes blandt andet, at firmaet blot en gang om året har for vane at lancere nye produkter, ligesom der ikke slipper noget som helst ud om, hvad nye versioner kan, så der er plads til, at folk kan gå og gætte, spekulere og diskutere, hvad der mon kommer.

iPhone 5 er den sjette telefon i rækken fra Apple. Salget af telefonen spås at give den trængte amerikanske økonomi et tiltrængt løft i årets sidste måneder

Investeringsbanken J.P. Morgan mener, at salget af iPhone 5 kan booste væksten i bruttonationalproduktet i fjerde kvartal.

Telefonen bliver sat til salg i USA fredag, men danske købere må vente til 28. september. Prisen herhjemme bliver omkring 6000 kroner.

En af de mest markante ændringer ved den nye iPhone 5 er, at dens skærm er fire tommer (10,12 centimeter) stor - en halv tomme større end sin forgænger, iPhone 4S.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.