Iraker tilstod nordjysk drab: Jeg frygtede bandeleder

Forvirring og frygt er ifølge en 29-årig mand grunden til, at han først erkendte og siden nægtede drab.

1. september 2015 11:37 - Opdateret 1. september 2015 11:39

En 29-årig irakisk mand må tirsdag formiddag flere gange forholde sig til spørgsmål fra anklager Karina Skou om, hvorfor hans forklaring fra tidligere ikke stemmer overens med den fortælling, han nu afgiver ved Retten i Hjørring.

Han er tiltalt for at dræbe en 40-årig kvinde i hendes seng i den nordjyske by Kvissel. Kvindens datter er også tiltalt for mordet, der fandt sted 8. oktober sidste år.

Retssagen kører nu på anden dag, og den 29-årige er blevet afhørt over begge dage. Under en afhøring dagen efter drabet erkendte han at have begået drabet.

Nu er erkendelserne imidlertid pist væk, og i stedet skyder han skylden på datteren.

Han erkender dog, at han har sagt, at han begik mordet, men det var af frygt for repressalier, lyder forklaringen.

- Alt, hvad jeg har sagt tidligere, er ikke rigtigt. Det er rigtigt, at jeg har sagt sådan. Men jeg var bange for at blive slået ihjel af en bande, siger manden i retten.

Ifølge den tiltalte kender den unge pige blandt andre Danny Abdalla, der har været leder for den kriminelle gruppe Den Internationale Klub.

Anklager Karina Skou læser tirsdag op fra en forklaring, hvor den tiltalte mand meget detaljeret forklarer, hvordan han på drabsdagen var som en slave for den unge pige, der guidede ham til at stikke moren ihjel.

Mandens tidligere erkendelse tegner billedet af en ung pige, der planlagde drabet på sin mor og brugte den dengang 28-årige iraker som et instrument til mordet.

Under grundlovsforhøret forklarede han, at pigen gav ham køkkenkniven, fulgte ham op til morens soveværelse, hvor hun førte hans hånd med kniven i hånden og stak moren adskillige gange.

Han forklarede også, at pigen var meget opmærksom på ikke at røre kniven, som hun fik irakeren til at smide væk.

- Jeg stak igen og igen. Det var ligesom en film, der kørte eller en drøm, sagde han tilbage i oktober.

- Hun bad mig om at sige sådan under afhøringen. Jeg har ikke slået nogen ihjel, lyder forklaringen tirsdag i retten.

Den 29-årige iraker står til udvisning, hvis han findes skyldig. Begge de tiltalte, der ifølge manden havde været kærester i nogle måneder inden drabet, nægter sig skyldige.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...