Udland

Iraks hær vinder terræn ved Ramadi

Den irakiske regeringshær og allierede militser rykker planmæssigt frem for at genindtage Ramadi.

Irakiske styrker vandt søndag terræn fra Islamisk Stat i det vestlige Irak og rykkede nærmere byen Ramadi - en uge efter den faldt til jihadisterne.

En politimajor og et medlem af en regeringstro sunnimuslimsk milits siger, at en modoffensiv, der blev iværksat lørdag, går efter planen.

- I dag genvandt vi kontrollen over Husaiba, og vi planlægger flere fremrykninger, siger den lokale klanleder Amir al-Fahdawi.

Mens kampene fandt sted lørdag forsøgte FN at nå ud til 40.000 civile, som er flygtet fra Ramadi for at komme væk fra Islamisk Stat. Et stort antal civile stod uden mad og vand ved Bzebiz-broen, som er lukket af myndighederne for at forhindre, at de flygtende når til Bagdad.

Der har været frygt for, at medlemmer af Islamisk Stat ville blande sig med flygtningestrømmen og på denne måde nå til Bagdad.

Det er en mosaik af forskellige grupper, som er gået sammen om at bekæmpe jihadisterne i Islamisk Stat i Eufrat-dalen, hvor regeringen i sidste uge led det alvorligste tilbageslag i næsten et år, da Islamisk Stat rykkede ind i Ramadi 17. maj.

Det er ifølge iagttagere afgørende, at styrken handler hurtigt, så Islamisk Stats folk ikke når at lægge minefelter og lureminer ud i hele Ramadi, hvilket vil gøre en fremrykning langt mere vanskelig og farlig.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.