Iraks spionchef: Islamisk Stats leder ligger såret i Syrien

Lederen af Islamisk Stat behandles efter luftangreb. Han er indlagt i Syrien, siger Iraks efterretningschef.

Ritzau
- Vi har sikre informationer og dokumenter fra kilder i terrororganisationen, der siger, at al-Baghdadi (IS-leder, red.) fortsat er i live. Han gemmer sig med hjælp fra kollaboratører, siger leder af Iraks efterretningstjenesten. Foto: Scanpix/-
Terrorisme 12. februar 2018 17:36 - Opdateret 12. februar 2018 17:42

Abu Bakr al-Baghdadi, Islamisk Stats leder, er såret og i live. Han behandles på en klinik i Syrien efter at være blevet ramt i et luftangreb, fortæller chefen for Iraks efterretningschef til avisen al-Sabah ifølge al-Jazeera.


- Vi har sikre informationer og dokumenter fra kilder i terrororganisationen, der siger, at al-Baghdadi fortsat er i live. Han gemmer sig med hjælp fra kollaboratører, siger Abu Ali al-Basri.
Lederen af Islamisk Stat (IS) behandles ifølge al-Basri for "knoglebrud og alvorlige sår i benet. Han kan ikke gå".
- Hans helbred er dårligt, og han har psykiske problemer. Han er indlagt på et hospital i Syrien, skriver lokale medier ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.
Abu Ali al-Basri beskriver al-Baghdadis aktuelle helbredstilstand som "alvorlig".
IS-lederen lider også af sukkersyge ifølge avisen al-Sabah.
Den skæggede frontfigur i den ekstremistiske gruppe, som det seneste år er blevet næsten nedkæmpet i både Syrien og Irak, er tidligere blevet meldt dræbt.
Men disse rapporter, som blandt andet er kommet fra overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, er aldrig blevet bekræftet.
/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...