Iran har udpeget tre herboende iranere som terrorister

I en pamflet fra den iranske ambassade er tre borgere angivet som ansvarlige for terror.

Af en pamflet, som Jyllands-Posten har fået fra den iranske ambassade, fremgår det, at Iran har efterlyst tre herboende iranere som terrorister.

Ifølge Iran har de forbindelse til flere terrorangreb med blandt andet civile tab. I pamfletten fremgår deres navne samt billeder og bopælsland.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

En af de tre går under navnet Yaqoub Al Tostari og er talsmand for gruppen Arab Struggle Movement for the Liberation of Alahwaz, ASMLA.

For 14 dage siden forsvarede Al Tostari, som ikke er hans rigtige navn, et angreb på Revolutionsgarden i Iran, hvor 25 mennesker døde.

Han afviser beskyldningerne om terrorisme og siger, at han kun er politisk aktivist.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, opfordrer politiet til meget grundigt at undersøge, om iranerne kan udvises.

- Man bør ikke tage en etnisk, religiøs konflikt med til Danmark. Hvis man vil kæmpe for en sag i Iran, så kæmp dog for den dernede, siger han.

Sagen kommer, efter at en trussel mod ASMLA-medlemmer ifølge flere mediers oplysninger var årsag til en større politiaktion i Danmark.

På den udaterede liste over efterlyste terrorister figurerer også en leder af ASMLA, der blev skudt og dræbt i Holland sidste år.

Mordet er ikke opklaret, men siden er to iranske diplomater blevet udvist fra Holland uden forklaring.

Justitsministeren har ikke mulighed for at kommentere sagen, men de konservatives politiske ordfører, Anders Johansson, finder det "meget bekymrende".

- Danmark er pludselig blevet kampplads for en konflikt, som ikke har noget med os at gøre, siger han.

Til Irans påstand om, at Danmark huser terrorister, udtrykker han fuld tillid til politiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.