Udland

Iran: Køreplanen på vej til ny atomaftale er på plads

Efter to dages forhandlinger i Wien er køreplanen for en langvarig aftale om Irans atomprogram på plads.

Iran er sammen med seks af verdens stormagter blevet enig om rammerne til at lave en langvarig aftale om præstestyrets omstridte atomprogram.

Det siger en højtstående iransk forhandler ifølge det iranske nyhedsbureau Irna.

- Efter to dages intensive forhandlinger er Iran og verdensmagterne blevet enige om rammerne og en handlingsplan for de omfattende atomdrøftelser, siger Abbas Araqchi til Irna.

Meldingen kommer på tredjedagen af forhandlingerne om Irans omstridte atomprogram, som finder sted i den østrigske hovedstad, Wien, hvor Det Internationale Atomenergiagentur, IAEA, har hovedsæde.

På den side af bordet sidder Iran, og på den anden sidder den såkaldte P5+1 gruppe, der tæller USA, Storbritannien, Frankrig, Rusland, Kina og Tyskland.

De vestlige land har længe mistænkt Iran for at pønse på at fremstille atomvåben. Iran har afvist beskyldningerne og insisteret på, at atomprogrammet udelukkende har til formål at udvinde uran til energimæssige formål.

I november blev der indgået en midlertidig aftale mellem parterne, hvor Iran skulle indskrænke sit atomprogram i seks måneder. Til gengæld ville en del af de vestlige landes sanktioner blive lempet en smule.

I den mellemliggende tid er håbet, at der kan laves en langvarig aftale.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst