Iran præsenterer nyt missil trods kritik fra Trump

Vi spørger ingen om lov til at kunne forsvare vores land, siger Rouhani efter Trumps kritik af missilprogram.

Hassan Rouhani Foto: /ritzau/AP/Jason Decrow

Hassan Rouhani Foto: /ritzau/AP/Jason Decrow

Kritik fra blandt andre USA og Frankrig får ikke Iran til at drosle ned på sit missilprogram.

Tværtimod vil den islamiske republik fortsætte med at udvikle sit missilprogram og styrke andre dele af sit forsvar, siger den iranske præsident, Hassan Rouhani.

- Uanset om I kan lide det eller ej, vil vi styrke vores militære kapacitet til et niveau, der er nødvendigt for afskrækkelse, siger Rouhani.

Udtalelsen faldt i en tale, der markerer årsdagen for Irans krig mod Irak i årene 1980 til 1988.

Samtidig præsenterer Iran et nyt missil med en potentiel rækkevidde på 2000 kilometer. Missilet kan medtage op til flere sprænghoveder, siger en kommandant i den iranske revolutionsgarde ifølge nyhedsbureauet Tasnim.

Det er umiddelbart sparsomt med flere oplysninger om det nye våben.

- Vi vil styrke ikke kun vores missiler men også vores luftvåben, hær og flåde. Når det gælder om at forsvare vores land, vil vi ikke spørge nogen om lov, siger Rouhani.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har rettet en kraftig kritik mod den atomaftale, Iran indgik med seks lande - herunder USA - i 2015.

Trumps kritik har især været rettet mod Irans fortsatte missilprogram.

I sin tale ved FN's årlige generalforsamling tirsdag beskyldte Trump Iran for at bygge "farlige" missiler og eksportere vold til Yemen, Syrien og andre dele af regionen.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, har sagt, at atomaftalen med Iran må ændres, ellers kan USA ikke fortsat være en del af den.

Iran har afvist, at aftalen fra 2015 kan genforhandles, og samme melding kom forleden fra Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.