Iran: Saudi-Arabien har luftbombet ambassade i Yemen

Saudiske krigsfly har bevidst bombet Irans ambassade i Yemen, lyder det fra Teheran.

Udland 7. januar 2016 18:13

Konflikten mellem Iran og Saudi-Arabien udvikler sig dag for dag, og torsdag er ingen undtagelse.

Således beskylder Iran nu saudiarabiske krigsfly for bevist at bombe den iranske ambassade i Yemen, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Denne bevidste handling af Saudi-Arabien er en overtrædelse af alle internationale konventioner, som beskytter diplomatiske missioner, siger talsmand Hossein Jaber Ansari fra det iranske udenrigsministerium til en statsejet tv-station.

Han erklærer samtidig, at der er sket skader, og at der er ansatte på ambassaden, som er blevet såret i forbindelse med angrebet.

BBC citerer imidlertid vidner og indbyggere i Yemens hovedstad, Sanaa, for, at bomberne ikke har ramt selve ambassaden, men derimod er faldet i det omkringliggende omkring.

Ifølge det britiske medies oplysninger skulle der ikke være sket skade på ambassadens hovedbygning.

I forlængelse af anklagerne har Iran annonceret et forbud mod import af alle varer fra Saudi-Arabien.

Dermed fortsætter krisen mellem det shiamuslimske Iran og det sunnimuslimske Saudi-Arabien, som har stået på i længere tid. Krisen eskalerede dramatisk i weekenden, da Saudi-Arabien henrettede den shiamuslimske profil Nimr Al-Nimr og 46 andre.

Det vakte vrede i den shiamuslimske verden, og der blev sat ild til den saudiarabiske ambassade i Irans hovedstad, Teheran, og et konsulat i landets næststørste by, Mashhad.

Det fik Saudi-Arabien til at bryde de diplomatiske forbindelser til Iran, og de seneste dage har allierede nationer som Bahrain, Sudan og Djibouti fulgt trop.

Senest har Somalia torsdag bedt alle iranske diplomater forlade landet inden for 72 timer.

De Forenede Arabiske Emirater har ligeledes neddroslet forbindelserne til Iran, ligesom Kuwait og Qatar har hjemkaldt sine ambassadører fra landet.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...