Iran varsler hævn for USA's drab på topgeneral

Drab på iransk general er USA's største strategiske fejltagelse i regionen, lyder det fra Irans sikkerhedsråd.

En mand holder et billede af den dræbte general, Qassem Soleimani, sammen med Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, under en demonstration i Teheran fredag.

En mand holder et billede af den dræbte general, Qassem Soleimani, sammen med Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, under en demonstration i Teheran fredag.

TEHERAN:En "streng hævn" vil ramme de "kriminelle" bag angrebet på den iranske topgeneral Qassem Soleimani.

Sådan lyder reaktionen fra Irans øverste nationale sikkerhedsråd, der advarer USA om, at det har begået sin "største strategiske fejltagelse" i regionen.

- Det amerikanske regime vil være ansvarlig for konsekvenserne af denne kriminelle fremgang, skriver rådet i en meddelelse, der viderebringes af flere iranske medier.

- Dette var den største strategiske fejltagelse fra USA's side i den vestasiatiske region, og Amerika vil ikke slippe let fra konsekvenserne.

Reaktionen vil komme "på det rette sted og tidspunkt", lyder det fra rådet, der fredag var hasteindkaldt til krisemøde.

Også ayatollah Ali Khamenei, Irans øverste leder, varslede tidligere fredag en hård reaktion fra iransk side.

- Der venter en alvorlig hævn for de kriminelle, der har fået blod på deres modbydelige hænder med hans og andre martyrers blod, skrev Khamenei på det farsi-sprogede Twitter ifølge nyhedsbureauet AFP efter angrebet.

Drabet af Soleimani er en "ekstremt farlig, tåbelig eskalering" fra USA's side, skrev Irans udenrigsminister, Javad Zarif, på Twitter tidligt fredag morgen dansk tid.

- USA bærer ansvaret for alle konsekvenserne af landets skruppelløse handlinger, lød det fra Zarif.

Tidligere leder af Irans Revolutionsgarde Mohsen Rezai advarede ligeledes på Twitter, at USA kan forvente, at Iran vil hævne angrebet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.