Iran: Vi vil ikke have atombomber

Præstestyret i Teheran har ingen planer om at få fat i masseødelæggelsesvåben, siger landets præsident.

Udland 19. september 2013 01:19 - Opdateret 19. september 2013 01:20

Iran: Vi vil ikke have atombomber

Iran vil aldrig forsøge at anskaffe sig et arsenal af atomvåben.

Sådan lyder budskabet fra landets nye præsident, Hassan Rouhani. Han siger, at landets atomprogram udelukkende har fredelige formål.

- Under ingen omstændigheder vil vi forsøge at få masseødelæggelsesvåben, herunder atomvåben, siger Rouhani onsdag i et interview med amerikanske NBC News.

- Vi har aldrig søgt eller stræbt efter en atombombe, og det har vi heller ikke tænkt os at gøre, tilføjer han forud for et besøg i FN's Generalforsamling.

Hassan Rouhani har tidligere slået fast, at Iran ikke vil stoppe berigelsen af uran. Beriget uran kan bruges til at konstruere atombomber, og en rapport i maj fra det Internationale Atomagentur (IAEA) viste, at Irans nukleare aktiviteter tager til i omfang.

Rapporten øgede bekymringen i Vesten over det iranske atomprogram på et tidspunkt, hvor mange ventede at se en ny kurs i Teheran efter indsættelsen af Rouhani, der selv er tidligere atomforhandler.

Hassan Rouhani, som betragtes som mere moderat end mange af sine politiske rivaler i Iran, overtog præsidentembedet i midten af juni efter Mahmoud Ahmadinejad.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...