Iranere søger tilflugt ved Christiansborg

De 11 sultestrejkende har søgt tilflugt på Christiansborg Slotspladsen. De vil ikke tilbage til asylcentrene.

Iranere søger tilflugt ved Christiansborg

Alle 11 sultestrejkende iranere har nu slået sig ned på Slotspladsen foran Christiansborg, efter at de er blevet smidt ud af Demokratiets Hus på Vesterbo. De opholder sig nu under åben himmel, på trods af at fire af demonstranterne er syge.

Hverken demonstranterne eller talsmændene ser asylcentrene som en udvej.

- Asylcentrene er ikke en mulighed. Nogle af os har boet der i mange år, og vi har fået nok af asylcentrene. Vi er ikke trygge hverken dér eller i Iran, siger Ashrafi Sadeq, der er en af de sultestrejkende.

Sadeq og de andre iranere er alle afviste asylansøgere, der ikke tør vende hjem, fordi de er konverteret til ikke-muslimske religioner. De frygter derfor at blive dræbt, hvis de sendes hjem til Iran.

I onsdags blev gruppen af sultestrejkende smidt ud af Stefanskirken, hvor de ellers havde opholdt sig.

Lørdag er kirken lukket, og demonstranterne ser derfor Christiansborg Slotsplads som deres eneste mulighed. Her har de tilladelse til at være i tidsrummet mellem klokken 9 og 23.

- Vi aner ikke, hvor vi skal sove. Kirken er lukket, og vi må ikke være her. Vi kan heller ikke blive ved med at flytte rundt. Folk er svækkede og nogle er syge, siger Masoud Reisvand, der er frivillig aktivist.

Ved flytningen fra Demokratiets Hus til Slotspladsen råbte demonstranterne "ned med det iranske islamistiske regime!".

Råbene var dog langt fra kraftige, og poserne under øjnene taler deres tydelige sprog. Hele flokken er efterhånden udmattet. Men de vil alle fortsætte.

- Vi vil fortsætte, fordi det er den eneste måde, vi kan overbevise politikerne på. Vi fortsætter til det sidste. Vi har alle problemer i Iran og kan ikke vende tilbage alligevel, siger Ashrafi Sadeq, idet gruppen forlader Vesterbro.

/ritzau/