Iransk eks-præsident: Assad stod bag kemisk angreb

Tidligere iransk præsident anklager Syriens præsident for at have udført kemisk angreb mod det syriske folk.

Udland 1. september 2013 16:21 - Opdateret 1. september 2013 16:23

Iransk eks-præsident: Assad stod bag kemisk angreb

Den tidligere iranske præsident Akbar Hashemi Rafsanjani fortæller, at den syriske regering har udført kemiske angreb mod sin egen befolkning. Det skriver Reuters søndag.

- Folket er blevet mål for et angreb med kemiske våben fra deres egen regering, og nu skal de også vente på et udenlandsk angreb, siger Rafsanjani ifølge Reuters til det iranske nyhedsbureau Ilna.

- Lige nu er USA, den vestlige verden og nogle arabiske lande ved at udstede et opråb om krig mod Syrien. Må Gud have nåde med det syriske folk. Folket i Syrien har oplevet meget ødelæggelse i de seneste to år.

Rafsanjanis anklage mod den syriske regering er bemærkelsesværdig set i lyset af, at Iran er en af Syriens nærmeste allierede i Mellemøsten.

USA's præsident Barack Obama understregede lørdag aften, at USA vil udføre en militæraktion mod det syriske styre, men han vil først søge Kongressens opbakning.

1429 mennesker heraf 426 børn blev ifølge USA dræbt ved giftgasangrebet i Ghouta-området i hovedstaden Damaskus den 21. august.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...