Udland

Iransk hærchef skoser Rouhani for Obama-samtale

Den iranske præsident skulle have afvist at tale i telefon med Barack Obama, mener iransk general.

Iransk hærchef skoser Rouhani for Obama-samtale

Irans præsident Hassan Rouhani burde have ladet telefonen ringe ud, da Barack Obama under sidste uges FN-generalforsamling i New York slog på tråden.

Det er beskeden fra chefen for den iranske revolutionsgarde, general Mohammed Ali Jafari, der dog roser præsidenten for hans standhaftighed under FN-mødet.

- Præsidenten indtog en fast og passende position under sit ophold, siger han ifølge AFP.

- Men ligesom at han afviste at mødes med Obama, burde han have afvist at tale med med ham over telefonen, mener Jafari.

Han tilføjer, at den iranske regering kunne risikere at begå "taktiske fejl" i forholdet til USA ved at indlede en dialog om Irans atomprogram med Obama.

Generalens kritik kommer på trods af, at både Rouhani og Irans åndelige leder, ayatollah Ali Khameni, har bedt hæren om at blande sig uden om politiske emner.

Opblødningen mellem USA og Rouhani er i det hele taget ikke faldet i god jord hjemme i Iran.

Ifølge flere internationale nyhedsbureauer kastede dusinvis af utilfredse iranere æg mod præsidenten, da han landede i lufthavnen i hovedstaden, Teheran, mens de råbte "Død over USA" og "Død over Israel".

Præsidenten stod i sin bil og vinkede gennem soltaget, da han passerede folkemængden. Sikkerhedsvagter beskyttede præsidenten med en paraply mod genstande fra de utilfredse iranere.

Hassan Rouhani har dog fået opbakning af sin forsvarsminister, Hossein Dehghani, der vurderer, at Obamas opringning er et tegn på "Irans magt og storhed".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.