Udland

Irere strømmer hjem for at stemme om homovielser

Fly, bus og tog har bragt et stort antal udvandrede irere hjem til den grønne ø for at stemme om homovielser.

Forventningsfulde irere, der bor og arbejder i udlandet, er strømmet tilbage til deres fødeø for at give deres personlige besyv med under fredagens folkeafstemning om en lovliggørelse af homo-vielser i det katolske land.

De tilrejsende irere har ifølge britiske medier spredt billeder og delt historier om deres hjemrejse til det historiske valg på de sociale medier - ens for de fleste er, at de rejser hjem for at sikre et ja til homo-vielser.

De hjemvendte udvandrere og tilhængere af et ja kommer rejsende fra blandt andet Berlin, Abu Dhabi, Bangkok, Sydafrika og London.

Andre, som har været forhindret i at rejse hjem og afgive deres stemme, sender opmuntrende beskeder på de sociale medier:

- Der bliver skrevet historie i Irland lige nu. Sender kærlighed og støtte fra Sydafrika, skriver Aoife Lennon-Ritchie fra Sydafrika under hashtagget #BeMyYes.

Nogle af de hjemrejsende irere har endda pyntet op i tog og busser med regnbueflag og balloner.

Mere end tre milloner irere, herunder 60.000 udvandrede, kan deltage i afstemningen. I tilfælde af et ja bliver Irland det første land i verden, der legaliserer homo-vielser ved en folkeafstemning.

Dog stilles der krav om, at udvandrede irere, der skal afgive deres stemme, har forladt landet inden for de seneste 18 måneder, og at de møder personligt op for at afgive deres stemme.

Valgstederne åbnede kl. 7 fredag morgen og lukker igen kl. 23.

Den katolske kirke er imod vielser af to personer af samme køn, selv om flere katolske præster går ind homo-vielser.

Derfor må irske katolikker af samme køn en tur på rådhuset for at få papir på hinanden, hvis den irske befolkning fredag trodser kirken og stemmer ja.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.