Udland

IS: Angrebet i Nice blev udført af en af vores soldater

Den militante gruppe tager nu skylden for angrebet i Nice, der blev udført af en 31-årig fransk-tunesisk mand.

FRANCE-ATTACK-NICE Foto: Scanpix/Boris Horvat

FRANCE-ATTACK-NICE Foto: Scanpix/Boris Horvat

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) tager skylden for angrebet i den franske by Nice, hvor mindst 84 mennesker blev dræbt.

Det skriver gruppens tilknyttede nyhedsbureau, Amaq, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Den person, der udførte operationen i Nice, Frankrig, hvor han kørte folk ned, var en af Islamisk Stats soldater, skriver Amaq.

- Han udførte operationen som reaktion på opfordringen om at målrette statsborgere i lande, som er en del af den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat.

Sent torsdag aften kørte en 31-årig fransk-tunesisk mand en 15 meter lang hvid lastbil igennem den menneskefyldte havnepromenade i Nice.

Mindst 84 er indtil videre bekræftet døde, mens 202 er kvæstede, heraf 52 alvorligt.

På et pressemøde fredag bekræftede anklageren i Paris, François Molins, gerningsmandens identitet. Det drejer sig om Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, hvis id-papirer blev fundet i lastbilen.

Frankrigs præsident, François Hollande, har betegnet angrebet som en "terrorhandling", og i en tv-transmitteret tale natten til fredag sagde Hollande, at Frankrig vil styrke sit engagement i kampen mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Samtidig vil præsidenten forlænge den undtagelsestilstand, der har været indført i Frankrig siden angrebet i Paris i november sidste år.

Det var ligeledes Islamisk Stat, der tog skylden for angrebet i Paris 13. november, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Allerede fredag lød vurderingen fra den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp fra Forsvarshøjskolen i Stockholm, at meget kunne tyde på, at torsdagens angreb har tråde til Islamisk Stat:

- Gerningsmandens fremgangsmåde stemmer overens med, hvad ledere af Islamisk Stat tidligere har opfordret til. Du skal bruge de våben eller genstande, du har. Hvis du har en kniv, skal du stikke. Hvis du har en bil, kører du dem over.

Ifølge en kilde i det franske retsvæsen har fransk politi i en razzia i Nice lørdag morgen anholdt tre mænd, der mistænkes for at have en tilknytning til gerningsmanden bag lastbilangrebet. En fjerde mand blev anholdt fredag, skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.