Udland

IS-ledere sender familier væk fra Raqqa

Franske og russiske angreb har dræbt 33 jihadister i Syrien på 72 timer, skriver det franske nyhedsbureau.

Franske og russiske luftangreb i det nordlige Syrien har kostet mindst 33 jihadister fra Islamisk Stat livet inden for de seneste 72 timer, siger en overvågningsgruppe i landet.

- Snesevis af IS-krigere er også blevet såret under angrebene, som var rettet mod våbendepoter, kaserner og kontrolposter i Raqqa, som er hovedbastionen for IS i Syrien, siger Rami Abdel Rahman, som leder overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Gruppen følger borgerkrigen i Syrien fra et netværk af kilder i landet og anses for at være en af de mest pålidelige kilder med hensyn til krigens udvikling og omkostninger.

Både Frankrig og Rusland har optrappet og intensiveret deres angreb mod blandt andet Raqqa, som også er blevet bombarderet af langtrækkende russiske bombefly og missiler affyret fra krigsskibe.

- Islamisk Stat er begyndt at flytte ledere og deres familier fra Raqqa til Mosul af sikkerhedshensyn, siger overvågningsgruppen.

Under kampe i den seneste uge har kurdere med støtte fra en amerikanskledet luftkampagne forhindret Islamisk Stat i at kunne bruge landevej 47 som forsyningslinje mellem Raqqa og områder i Irak - deriblandt hovedbyen Mosul.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, talte tirsdag i telefon med Frankrigs præsident, François Hollande, om indsatsen i Syrien. De to landes ledere enedes om at arbejde sammen i en usædvanlig alliance mod Islamisk Stat efter de blodige angreb i Paris fredag og et bombeattentat mod en russisk passagerfly i sidste måned.

- Det er nødvendigt at etablere direkte kontakter med franskmændene og samarbejde med dem som allierede, sagde Putin tirsdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP under et møde med de øverste generaler i Ruslands militær.

Putin besluttede tirsdag at optrappe angreb mod Islamisk Stat med langtrækkende bombefly og krydsermissiler.

Islamisk Stat, der blev etableret i begyndelsen af Irakkrigen i 2004, og som siden 2013 også har kæmpet i Syrien, har taget kontrol over store områder i Syrien og Irak.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.