Isbjørnen er utrættelig

Yngste mand i VM-feltet, 16-årige Christian Andersen fra Klitmøller, bliver ved med at overraske

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Diana Holm

SURFING:Onsdag gik Klitmøllers unge isbjørn med lethed videre i disciplinen SUP Surfing, hvor han sluttede som to’er i sit heat.

Den kun 16-årige thybo hedder Christian Andersen, men i surf-miljøet har han fået tilnavnet Polarbear, isbjørnen, fordi han går i vandet i sin hjemby uanset om der er isflager på vandet og sne i luften.

Årets VM er hans første, og han er ikke nærig med sin deltagelse i disciplinerne.

I København fik han en fin placering som nummer 23 i langdistance løbet, og tirsdag padlede han sig med en femteplads direkte i finalen i det tekniske ræs.

Dagens resultat betyder, at han er med, når verdens 32 bedste SUP-surfere tager hul på anden runde torsdag formiddag til verdensmesterskaberne i Vorupør.

I samme disciplin røg Oliver Hartkopp fra Klitmøller ud, da han i et tæt heat blev tre’er med bare 0,79 point til andenpladsen.

Dagens disciplin

I disciplinen SUP-surfing skal surferne lave forskellige manøvrer, tricks og sving på bølgerne, som dommerne belønner de to bedste trick med op til 10 point pr. trick.

I sit heat var Christian Andersen oppe mod europamesteren Benoit Carpentier fra Frankrig og en schweizer.

Franskmanden var urørlig, men Christian Andersens 7,44 point var rigeligt til at komme videre. Schweizeren fik blot 2,93 point.

Finalen er dog stadig en prik i horisonten, da SUP-surfing afvikles som en elimineringskonkurrence, hvor kun de fire bedste surfere når til finalen.

Kvinderne også i gang

Sent onsdag eftermiddag kom også kvinderne i gang med surfing-konkurrencen.

Ifølge planen skal Annette Carsing fra Klitmøller og Annette Qvistgaard fra Aalborg på vandet omkring 19.30 - hvis der er lys nok.

SUP Surfing forsætter torsdag morgen, hvor de første surfere skal i vandet kl. 07.30.

De nybagte verdensmestre ventes at blive kåret i løbet af torsdag eftermiddag på kysten i Vorupør.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.