Isbjørnene Lynn og Nord er nu ført sammen i Københavns Zoo

Der er forår i luften i Den Arktiske Ring i Zoo i København, hvor isbjørnene er i parringshumør.

Zoos nye hunisbjørn, Lynn, blev fredag sat sammen med hanisbjørnen Nord første gang i Den Arktiske Ring. Bjørnene har mødtes gennem tremmerne og har i baggården uden tremmer kortvarigt. Foto: Scanpix/Uffe Weng

Zoos nye hunisbjørn, Lynn, blev fredag sat sammen med hanisbjørnen Nord første gang i Den Arktiske Ring. Bjørnene har mødtes gennem tremmerne og har i baggården uden tremmer kortvarigt. Foto: Scanpix/Uffe Weng

De seneste uger har isbjørnehannen Nord og hunnen Noel boltret sig sammen i vand og på land i Zoo i København, og dyrepasserne har allerede set flere parringer.

Imens har Zoos nye hunisbjørn, Lynn, tålmodigt ventet. Hun kom til København i begyndelsen af marts, og siden har hun boet alene i det gamle isbjørneanlæg.

Fredag gjorde Lynn endelig Nord selskab i Den Arktiske Ring, mens Noel flytter over i det gamle isbjørneanlæg.

Ifølge zoolog Mikkel Stelvig er timingen helt rigtig lige nu til at føre Nord og Noel sammen.

- Nord og Noel har snart overstået deres parringer, og når først brunsten klinger af, vil Noel gerne have mulighed for at trække sig lidt væk. I naturen ville hannen opsøge nye hunner i brunst, og der kan vi nu introducere ham for Lynn.

De to er de sidste par uger langsomt blevet introduceret for hinanden, først med tremmer imellem og den seneste uge uden tremmer.

- De udviser god sund interesse for hinanden, men da hun endnu ikke er i brunst, er der ikke set parringer, siger Mikkel Stelvig, der dog forventer, at det vil komme i nær fremtid.

De to bjørne tog da også flere kraftige favntag ved mødet i Den Arktiske Ring, og et enkelt forsøg på at bestige hunnen blev det også til.

Der er med andre ord gode udsigter til, at forårsstemningen fortsat stiger i Zoo. Håbet er, at en af de to hunisbjørne bliver drægtig. Hun vil i så fald få unger i begyndelsen af 2019, oplyser Zoo.

Isbjørne er drægtige i otte til ni måneder og føder i en fødehule. Her er de de første måneder med ungerne, mens de vokser sig store nok til at komme med udenfor.

Zoo har tre isbjørne - Nord, der er 12 år, Noel på 14 år og den nye Lynn, der er seks år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.