Frederikshavn

Isbrydere er kommet på museum

Bangsbo Museum åbnede udstilling om de tre isbrydere

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Willy Danielsen - der her står i midten - var én blandt mange, der fik lov at opfriske minder fra tiden på de tre isbrydere. Han arbejdede på skibene i 36 år - fra 1966 til 2002.Foto: Hans Ravn

FREDERIKSHAVN:De er dårligt nok faset ud, inden de er endt på museum. Bangsbo Museum åbnede tirsdag en udstilling om isbryderne i Frederikshavn.

Som mange måske vil vide, så blev isbryderne fra 7. december taget ud af drift - men det har dog ikke nogen sammenhæng med den netop åbnede udstilling.

- Man må jo i den grad kalde det god timing. Men det er kun et mærkværdigt sammentræf, smiler museumsinspektør Hans Munk Pedersen, som står bag udstillingen.

- Vi er jo et søfartsmuseum, og noget af det, der kendetegner os er, at vi er hjemsted for flåden og isbryderne. Vi har derfor i ti år samlet sammen til en udstilling om isbryderne, da det er en del af vores kulturhistorie og vores baggrund her i Frederikshavn, fortæller han.

Hans Munk Pedersen håber, at opmærksomheden omkring isbryderne vil trække flere gæster til Bangsbo Museum. Men han ærgrer sig dog samtidig over, at mastodonterne er sat til salg og derfor forsvinder fra Frederikshavn.

- Det er da trist, men jeg forstår det selvfølgelig godt. Der har ikke været isvinter herhjemme siden 1995/1996, og derfor har der selvfølgelig siddet en kølig hjerne ved et regneark, som har truffet beslutningen. Vi skal selvfølgelig også tænke på, hvor meget det har kostet at have dem liggende.

- Men det er da trist at sige farvel til dem.

- En fin afslutning

Både tidligere og nuværende ansatte ved de tre isbrydere deltog i den lille reception i forbindelse med åbningen af udstillingen.

- Det er da helt klart, at når isbryderne har været en del af ens liv i 21 år, så er det spændende at opleve dem på sådan en udstilling, fortæller Henrik Hahn Nielsen, der er maskinchef ved isbryderne.

- Det er jo på en eller anden måde en fin måde at afslutte det på. Det er en epoke, der slutter.

- Men jeg er ikke vemodig, for vi har jo vidst længe, at det skulle ske, siger Henrik Hahn Nielsen.

Henrik Hahn Nielsen er én af de ni tilbageværende ansatte på isbryderne. I løbet af de nærmeste dage får han og kollegerne at vide, hvad der kommer til at ske i fremover. De skulle dog via en genplaceringsplan været sikret job i fremtiden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.