Lindholm

Isen ER usikker

Isen er der og den ser fristende ud, men det er livsfarligt at bevæge sig ud på nuværende tidspunkt, lyder advarslen fra Aalborg Kommune

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fristende ser det ud, når man kigger ud over en frossen sø, men det er farligt og på eget ansvar at bevæge sig derud. Kommunen sætter først skilt op, når istykkelsen er mindst på 13 centimeter.

Der er vinterferie, sneen ligger smukt over landsdelen, frosten bider og isen knitrer under fødderne. Og når der er sådan et postkortvejr, så er det fristende for børn at tage ud på frosne søer for at lege eller skøjte. - Men det vil jeg kraftigt advare imod. Isen er slet ikke tyk nok og der har ikke frosset hårdt nok, siger driftsplanlægger Ida Jensen fra teknikforvaltningens entreprenørenhed. Hun beder jævnligt i disse dage hendes folk om at kontrollere isen på udvalgte steder i kommunen, men der er fortsat langt til de 13 centimeters tykkelse, før isen bliver frigivet som skøjtebane. - For det første ligger sneen henover isen som en termomåtte og når søen i forvejen ikke er bundfrossen, så stiger der også varme op nedefra. Dermed bliver isen varmet op fra begge sider, så vi har ingen aktuelle planer om at frigive nogle steder, siger Ida Jensen. I fuld firspring I går var Keld Christensen og Bo Andersen, henholdsvis formand og gartner i entreprenørafdelingens nordlige afsnit, nede ved lergraven i Lindholm ud for Højens Allé. Sidstnævnte vovede sig som den første (og i øvrigt for første gang, red.) ud på isen og fandt efter 7-8 meter sit håndbor frem. Men pludselig knager isen under ham og så går det ellers i fuld firspring ind mod land. - Det var ubehageligt, sagde Bo Andersen, da han var kommet væk fra isen. Han har en datter på 11 år. - Hvis hun en dag sagde, at hun havde været hernede, så ville jeg ikke være stolt af det. Så ville jeg fortælle hende, at hun skulle vente til der kom et skilt op, hvor der stod, at isen er sikker, siger Bo Andersen. Usikkert skilt ikke respekteret Driftsplanlægger Ida Jensen ved godt, at børn leger og skøjter mange steder i kommunen, selvom der endnu ikke er kommet et skilt op, hvor der står "Isen er sikker". For år tilbage havde Aalborg Kommune skilte oppe, hvor der stod "Isen er usikker" som så blev skiftet ud med det modsatte skilt, når istykkelsen havde nået de førnævnte 13 centimeter. - Men det blev ikke respekteret. Derfor fjernede vi det, så vi i dag udelukkende har en positiv skiltning, siger Ida Jensen fra entreprenørheden og opfordrer forældre til at snakke med deres børn omkring sikkerheden i forbindelse med skøjteløb og leg på frosne søer. Bo Andersen fik i øvrigt målt istykkelsen i lergraven i Lindholm. Lidt tættere på land var den 7-8 centimeter, men en sidste boring lidt længere ude viste, at der blot var seks centimeters tykkelse på isen.