Ishockey: Kaptajn Green bliver i udlandet

Det danske ishockeylandsholds kaptajn Morten Green bliver i udlandet, men han søger væk fra Sverige.

19. juni 2012 11:50 - Opdateret 19. juni 2012 11:50

Ishockey: Kaptajn Green bliver i udlandet

Den danske landsholdskaptajn Morten Green har efter 12 år i svensk ishockey besluttet at søge sydpå - ned i Europa.

Malmö Redhawks ville have Green til at gå ned i løn i den kommende sæson, det sagde han nej til. Derfor rev de kontrakten, der løb et år mere, over.

- Hockeymæssigt tror jeg, det kan udvikle sig til at være en rigtig god løsning for mig. Der har været nogle problemer i Malmø, som ikke har været så sjove at være med til, så derfor føler jeg, at jeg kan havne et bedre sted rent hockeymæssigt, siger Morten Green.

- Til gengæld bliver det sværere socialt, jeg har to børn og hus i Malmø, og den del skal man have til at fungere et andet sted.

Og med en hverdag i Malmø kunne det umiddelbart lyde fristende at blive boende og så køre på arbejde til eksempelvis København, men Green har større ambitioner end den danske liga.

- Jeg vil gerne blive i udlandet nogle år endnu. Selv om jeg har været med i mange år, er jeg stadig kun 31. Jeg føler, jeg har nogle år at give af endnu.

- Jeg har været i Sverige de seneste 12 år, jeg kunne godt tænke mig at komme lidt ned i Europa et sted, så jeg håber, det løser sig på den måde, siger Morten Green.

Tidligere rygter om et skifte til Hamburg Freezers afviser Green, men han kalder både den tyske og den østrigske liga "interessant".

- Jeg tør næsten godt sige med 100 procents sikkerhed, at jeg ikke kommer til at spille for Hamburg, men ellers vil jeg helst ikke sige for meget. Der er flere interessante lande.

- Vi er ikke nået frem til nogen løsning endnu, men der er klubber, der er interesserede forskellige steder, så jeg håber, det løser sig indenfor et par uger, siger han.

Familien er klar på at flytte med, og med det på plads er Green helt rolig, der er bejlere nok til landsholdets kaptajn.

- Jeg tror ikke, jeg bliver arbejdsløs, som han siger.

Når Green ikke vælger den magelige løsning med at blive boende i Malmø og spille i en københavnsk eller måske sydsvensk klub, har det også meget med landsholdet at gøre.

Danmark er fortsat i A-gruppen og står foran en OL-kvalifikationsturnering.

- Jeg har store ambitioner om at fortsætte på landsholdet, og vi har en vigtig OL-kvalifikation, der venter, så jeg vil gerne fortsætte på et så højt niveau, som jeg får muligheden for, siger Morten Green.

/ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...