Ishockey snart mere populært end håndbold

Markant fremgang i antallet af tilskuere - ikke mindst i Nordjylland

Interessen for at se ishockey er stærkt stigende. Foto:

Interessen for at se ishockey er stærkt stigende. Foto:

NORDJYLLAND:Søndag aften brød Frederikshavn White Hawks’ billetsalg sammen. Kort tid inden havde SønderjyskE’s spillere med en 5-2-sejr tvunget finaleserien mod holdet fra den anden ende af Danmark ud i en syvende, afgørende kamp, og det brag ville tusindvis af nordjyder sikre sig adgang til. Derfor bukkede billetsalget under.

- Jeg tror snildt, at vi kunne have solgt 10.000-15.000 billetter til den her kamp, men der er kun plads til 2.800 tilskuere i arenaen, siger Henrik Andersen, direktør i Frederikshavn White Hawks, til Politiken.

Den voldsomme interesse for finalekampen er et godt billede på ishockeysæsonen.

For mens der stadig er stor spænding om, hvem der høster guldmedaljerne, har AL-Bank Ligaen i helhed allerede vundet. I løbet af sæsonen har de ni klubber uddelt 376.386 adgangskort til 222 kampe - det svarer til 1.695 tilskuere per opgør. Det viser helt nye tal fra Danmarks Ishockey Union (DIU).

Truer herrehåndbold

Tilskuertallene er vokset med 14 procent eller 206 personer per kamp siden sidste sæson, og AL-Bank Ligaen oplever nu den største interesse, siden finanskrisen satte ind.

Samtidig trækker sporten med puck, stav og skøjter så store menneskemængder ind i hallerne, at ishockey nu truer herrehåndbold som den næststørste tilskuersport i Danmark.

Indtil videre har 1.705 personer i gennemsnit set kampene i denne sæson af Herre Håndbold Ligaen. Men tallet er faldet ret voldsomt det seneste år, og hvis de to kurver holder retningen bare nogenlunde, kan de meget vel krydse hinanden næste sæson, skriver Politiken.

- Det er vi jo stolte af. Forhåbentlig kan klubberne bruge det til at komme ind i en positiv spiral, fordi de kan bruge interessen til at overbevise endnu flere tilskuere og nye sponsorer om, at ishockey er en god vare. Det vil igen give mulighed for at styrke holdene og forbedre produktet. Måske får det også flere unge ind i sporten, siger direktør i DIU, Enver Hansen.

Størst fremgang i Aalborg

Frederikshavn White Hawks er en af fire klubber, der primært tegner sig for ishockeyligaens tilskuerfremgang. Også det andet finalehold, SønderjyskE, har haft en flot vækst, så der i sæsonen har været 2.851 tilskuere til hver af Vojens-klubbens kampe, skriver Politiken.

Den allerstørste fremgang i AL-Bank Ligaen står Aalborg Pirates dog for. På et år har den nordjyske klub rundt regnet fordoblet tilskuertallene fra 1.566 til 3.066 gæster per kamp.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.