Ishockey-VM: Danmark braser sammen efter stærk start

Efter en flot første periode gik det danske ishockeylandshold helt i stå og tabte første nøglekamp ved VM.

Janne Karlsson har noget at tænke over til de næste par kampe. Foto: POLFOTO/Jan Korsgaard

Janne Karlsson har noget at tænke over til de næste par kampe. Foto: POLFOTO/Jan Korsgaard

Ishockeylandsholdets mission for at undgå nedrykning fra det fineste VM-selskab bliver formentlig en gyser til sidste kamp.

Det danske mandskab forsømte tirsdag eftermiddag at holde nedrykningsspøgelset på afstand, da det led et klart nederlag på hele 1-5 til Hviderusland i en kamp, hvor danskerne blev kørt over i de sidste 40 minutter.

Nu har landstræner Jan Karlssons mænd realistisk set kun to kampe at hente de nødvendige point i, nemlig i de to afsluttende opgør mod Norge og Slovenien, der nemt kan blive klassiske knald-eller-fald-kampe om at undgå nedrykning.

At det skulle ende i et stort nederlag, var der ellers intet, der tydede på efter første periode, som Danmark slap vældig godt fra og vandt med 1-0.

Målet blev sublimt kreeret af holdets farligste angrebskæde, da Nichlas Hardt og Morten Madsen spillede det hviderussiske hold tyndt, så Julian Jakobsen kunne sende pucken i nettet.

I målet ryddede Patrick Galbraith østeuropæernes få farlige afslutninger af vejen med stor autoritet, og da lignede det en kamp, hvor Danmark kunne sikre sig tre meget vigtige point.

Men fra anden periodes første første faceoff ændrede billedet sig totalt, og danskerne kom omgående på hælene. Hviderusland fik etableret sig i den danske zone og gav ikke initiativet fra sig, før der var udlignet efter blot 44 sekunders spil.

Danskerne var længe om at komme i gang, og netop som de så ud til at have fundet sig selv, slog hviderusserne til to gange på to minutter og bragte sig på 3-1.

Da var gode råd dyre, ikke mindst fordi danskerne oven i købet lavede en dum indskiftningsfejl i powerplay, hvilket blot øgede frustrationerne i den danske boks.

Holdet fik en enkelt chance for at spille sig tilbage i kampen i begyndelsen af tredje periode, men Hvideruslands canadiskfødte målmand, Kevin Lalande, reddede mesterligt et forsøg fra en helt fri Frederik Storm.

I stedet slog østeuropæerne kontra kort efter, og Yevgeni Kovyrshin kunne afgøre forestillingen med sin anden scoring.

Fem minutter før tid blev ydmygelsen total, da Galbraith blev passeret for femte gang, og Markus Lauridsen satte streg under en forsmædelig dansk eftermiddag med en game misconduct for dårlig opførsel.

Nu venter et tæt nedrykningsræs, men i første omgang skal Danmark på en tæt ved umulig opgave mod de stærke russere onsdag eftermiddag.

Her håber Karlsson, at ekstraindkaldte Oliver Bjorkstrand når frem i tide og kan få VM-minutter i benene, inden det bliver alvor i weekenden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.