Ishockey-VM: Slovensk nederlag sikrer Danmark redning

Danmarks ishockeylandshold er også med ved A-VM i 2016. USA satte tingene på plads ved at slå Slovenien.

Ishockey-VM: Slovensk nederlag sikrer Danmark redning Foto: POLFOTO/AP <i>AP</i>

Ishockey-VM: Slovensk nederlag sikrer Danmark redning Foto: POLFOTO/AP AP

For anden aften i træk bliver der jublet på det danske spillerhotel ved ishockey-VM i Tjekkiet.

Lørdag fejrede danskerne 4-1-sejren over Norge, og søndag kan de byde USA-spillerne, der bor under samme tag, på en drink i baren, efter at amerikanerne besejrede Slovenien med 3-1.

Dermed er Danmark sikret overlevelse i ishockeyens øverste VM-lag.

Det betyder også, at danskernes afsluttende møde med slovenerne mandag aften ikke bliver den frygtede knald-eller-fald-kamp om at undgå nedrykning, men udelukkende kommer til at dreje sig om at score point til verdensranglisten.

Når nu Frans Nielsen måtte melde fra til VM, kan den danske ishockeystjerne passende takke Brock Nelson, hans klubkammerat fra New York Islanders, for endegyldigt at sætte tingene på plads.

Nelson lavede amerikanernes to første mål i første periode og blev også noteret for en assist, da supertalentet Jack Eichel skabte ro i de danske nervesystemer med 3-1-scoringen kort inde i tredje periode.

Slovenerne havde ellers investeret alle kræfter i sin spinkle chance i anden periode, og det blev lovlig spændende, da Ales Music reducerede til 1-2 i det 27. minut.

Den amerikanske defensiv var igen alt andet end skudsikker, og på det tidspunkt skulle der blot en enkelt slovensk scoring yderligere til at gøre Danmarks møde med Slovenien mandag til en gyser.

Danmarks landstræner Jan Karlsson havde på forhånd bekendtgjort, at han af ren nervøsitet ikke turde se kampen, men svenskeren kan nu roligt åbne øjnene og kaste et blik på VM-tabellen.

Her kan han se, at Danmark for 13. gang i træk overlever i øverste VM-lag, og Danmarks Ishockey Union kan godt begynde at planlægge en tur til Rusland, hvor VM skal afholdes i 2016.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.