Ishockey-VM slutter med svensk triumf

Det svenske ishockeylandshold lod sig ikke ryste af schweizisk føringsmål og vandt VM-finalen med 5-1.

Ishockey-VM slutter med svensk triumf

Svensk jubel i Globen i Stockholm.

Her lykkedes det søndag aften det svenske ishockeylandshold at vinde VM-finalen med 5-1 over sensationsholdet fra Schweiz.

For Sverige var det VM-guld nummer ni og det første siden 2006.

Til sammenligning var der for Schweiz tale om nationens blot anden VM-finale nogensinde. Den første i 1935 blev tabt, og den seneste schweiziske VM-medalje - bronze - blev hentet i 1953.

Schweizerne har imponeret stort ved VM, hvor Sverige var medvært sammen med Finland. Inden finalen var Schweiz det eneste hold uden nederlag, og det så ud til at fortsætte i første periode.

Her bragte Roman Josi schweizerne foran 1-0 efter en flot solotur. Men i en tempofyldt første periode fik svenskerne vendt 0-1 til 2-1 inden de første 20 minutter var omme.

Erik Gustafsson udlignede til 1-1, inden superstjernen Henrik Sedin fra Vancouver Canucks gjorde det til 2-1 i powerplay.

Sammen med sin tvilling Daniel, der ligeledes huserer med stor succes i Vancouver, har Henrik Sedin leveret en flot turnering.

Tempoet og intensiteten dalede en smule i anden periode, og det var umiddelbart bedst for de undertippede schweizere, som inden tredje og sidste periode derfor fortsat var godt med i opgøret.

Men Simon Hjalmarssons 3-1-mål efter lidt over syv minutter af tredje periode knækkede Schweiz.

Kort før tid scorede Loui Eriksson til 4-1, og da Schweiz satsede alt til sidst og tog målmanden ud, scorede Henrik Sedin i et tomt mål.

I bronzekampen tidligere søndag vandt USA 3-2 over Finland efter ekstra periode og straffeslag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.