Ishockeyherrer slutter OL-kvalifikation med nyt nederlag

Danmarks ishockeylandshold manglede igen skarpheden og tabte 2-3 til Hviderusland i OL-kvalen i Vojens

De danske ishockey-herrer tabte også den tredje OL-kvalifikationskamp.Foto: Scanpix

De danske ishockey-herrer tabte også den tredje OL-kvalifikationskamp.Foto: Scanpix

VOJENS:Det skulle have været en jubelfest for dansk ishockey, men i stedet for boblende champagne sluttede OL-kvalifikationsturneringen i Vojens med en doven fadøl i form af et 2-3-nederlag til Hviderusland.

Kampen var ganske vist uden den store betydning, for Slovenien sikrede sig allerede i fredags førstepladsen i gruppen og dermed OL-billetten.

Men Danmark skulle have sagt farvel til sit hjemmepublikum og havde formentligt håbet at kunne gøre det lidt bedre, end tilfældet var.

Danskerne fortsatte nemlig stilen fra de foregående kampe, hvor det kneb med at finde målet på trods af masser af puckbesiddelse.

Hviderusserne stillede sig bare klogt tilbage og ventede på at slå kontra i det rette øjeblik.

Det gav dem både en 1-0 og en 2-1-føring, og havde det ikke været for et pudsige tilfældigheder, ville Danmark allerede inden tredje periode have været i svære problemer.

Morten Poulsen sendte et blødt skud af sted mod hviderussernes mål, som målmanden på uforklarlig vis sendte i eget net.

Og senere var det Mads Bødkers skud, der via to tilfældige opspring ramte overliggeren og dumpede lige ned foran bladet på Julian Jakobsens stav, så han dårligt kunne undgå at score.

Men hviderusserne kunne også spille på marginalerne. I begyndelse af tredje periode sendte Andrei Stepanov fra nul grader en puck ind mod det danske mål, som ramte målmand Patrick Galbraiths benskinne og gik ind.

Thor Dresler kunne have tvunget kampen ud i forlænget spilletid, hvis han havde scoret på sin friløber, men lige som hos holdkammeraterne var der løst krudt i bøssen hos Herlev-spillerne.

Dermed måtte Danmark indkassere endnu et nederlag i OL-kvalifikationsturneringen og slutter som nummer tre af fire hold.

Det tegner ikke alt for lyst i forhold til det VM, der venter om mindre end tre måneder i Stockholm.

Her må danskerne forvente at skulle slås med netop Hviderusland og Slovenien om at undgå at rykke ned til B-gruppen./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden