Ishockeykaptajn: Norge-sejr giver os et mentalt boost

Danmarks VM-overlevelse er ikke sikret, men humøret er højt efter lørdagens sejr over ærkerivalen.

4-1-sejren lørdag aften over Norge var mere end "blot" en vigtig VM-sejr på vejen mod at forny medlemskabet til det fineste selskab.

For mange af landsholdets ældre spillere markerede kampen også afslutningen på en årelang forbandelse mod nordmændene, som har haft en evne til altid at vinde de vigtige kampe mod de danske ærkerivaler.

At Danmark nu, for første gang siden B-VM i Ungarn i 2002, har slået Norge i kampen om VM-point, har løftet et tungt åg fra spillernes skuldre, siger kaptajn Morten Green.

- Det har naget os helt vildt. Jeg ved ikke, hvor mange gange Daniel Nielsen og jeg har ligget på værelset og snakket om det. Vi har været ved at blive sindssyge. Hvert år tænker man: Ikke dem igen. Mentalt er det en meget vigtig sejr, siger Green.

Sejren var Danmarks første ved VM i Tjekkiet, men endnu er overlevelsen i A-gruppen ikke sikker.

Det kan den blive søndag eftermiddag, hvis USA slår Slovenien i ordinær spilletid. Så kan slovenerne end ikke med en sejr over danskerne på mandag undgå degradering.

- Nu må vi se. Det kan stadig blive knald-eller-fald på mandag. Men jeg håber da, at amerikanerne gør arbejdet for os, siger Morten Green.

Frederik Storm, en af de danske målscorere mod Norge, kræver fuld fokus på mandagens afsluttende kamp - uanset om overlevelsen er sikret til den tid.

- Vi skal vinde den kamp også. Vi har spillet mange gode kampe og generelt haft en god turnering, og det ville altså være noget sjovere at slutte med en sejr, siger Storm.

Storm, Green og holdkammeraterne skal bruge søndagen til at komme til kræfter efter to hårde kampe på to dage. Landstræner Jan Karlsson har givet spillerne fri.

- Dem, der ikke vil på is, kan lade være. Så ses vi bare til opvarmningen på mandag. Spillerne skal have en mental pause, hvor de kan genoplade batterierne.

- Den sidste kamp mod Slovenien er kanonvigtig for os, uanset hvordan det går slovenerne mod USA. Vi skal have så mange point som muligt med tanke på verdensranglisten, siger Jan Karlsson.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.