Ishockeylandsholdet blæser til angreb mod Hviderusland

Efter at have været tvunget i defensiven i to kampe venter der Danmark en anderledes opgave mod Hviderusland.

Jesper B. Jensen og Tuomo Ruutu, søndag i Tjekkiet. Foto: Sergei Grits/AP/POLFOTO

Jesper B. Jensen og Tuomo Ruutu, søndag i Tjekkiet. Foto: Sergei Grits/AP/POLFOTO

Nogle gange handler ishockey om at "overvintre". Udtrykket er landstræner Jan Karlssons, og det skal forstås sådan, at et hold skal kunne rykke sammen under pres og komme frelst igennem en hård periode.

Det danske landshold har haft rigeligt at gøre med at overvintre i de to første kampe ved VM i Tjekkiet, men hvis alt går efter planen, vil der være forårstegn tirsdag eftermiddag.

Her venter Hviderusland. Traditionelt en jævnbyrdig modstander, og så skulle man meget gerne se et dansk hold, der kravler ud af skyttegraven og flytter spillet længere frem på isen.

- Det er en af de kampe, vi skal vinde, og så skal vi omstille os til at skulle spille lidt mere offensivt. Indtil nu har det jo mest handlet om at forsvare, siger backen Jesper B. Jensen.

Også backkollegaen Markus Lauridsen ser frem til en kamp, hvor skudstatistikken vil være mere jævnbyrdig, og hvor man på forhånd tør tro på en dansk sejr.

- Helt sikkert. Vi skal forsøge at kontrollere spillet og gøre dem nervøse ved at have pucken og spille i deres ende. Så skal vi nok få lavet nogle mål. Vi vil meget gerne spille lidt mere i offensiv zone, siger han.

Danmark er rejst til VM med den primære ambition at overleve i det fineste selskab, og så skal de nødvendige point gerne hentes mod Norge, Slovenien og tirsdagens modstander, Hviderusland.

Det er mindre end en måned siden, hviderusserne spillede to testkampe i Danmark og tabte 1-3 og 1-6. Da var østeuropæerne i høj grad til at tale med, men det skal man ikke lægge for meget i, siger Jan Karlsson.

- De hviderussiske spillere sled sig vist ikke ihjel i de to kampe i Danmark.

- Jeg så dem her ved VM mod Slovakiet, hvor de spillede en fantastisk god kamp. Intensiteten og tyngden i spillet er helt anderledes, og det er et andet Hviderusland end det, vi mødte i Danmark. Det bliver stenhårdt, advarer han.

Kampen mod Hviderusland begynder 16.15.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.