Ishockeylandstræner sporede nervøsitet hos de erfarne

Landstræner Per Bäckman følte, at de rutinerede spillere var for tyngede af alvoren i OL-kvalens åbningskamp.

Ishockeylandstræner sporede nervøsitet hos de erfarne

Han var tilfreds med sejren og de tre point, men ikke helt med spillet. Landstræner Per Bäckman mener, at ishockeylandsholdet har mere i sig, end det viste i 2-0-sejren over Ukraine i OL-kvalifikationen.

- Det var ikke vores bedste kamp. Jeg synes, at nogle af de rutinerede spillere virkede nervøse, men heldigvis havde vi en solid defensiv og en god målmand.

- Jeg var lidt urolig for backerne inden, men ingen af de seks lavede alvorlige fejl, og det er det, som det gælder om i disse kampe, siger Bäckman.

Han mener, at sagens alvor - det gælder den første danske OL-billet i ishockey nogensinde - måske påvirkede de erfarne spillere for meget.

- Det virkede som om, at nogle af de etablerede spillere var mærkede af, at der var ekstra pres på deres skuldre. Men jeg håber, at de har spillet det af sig nu og er bedre i morgen mod Slovenien, siger svenskeren.

Han roser den unge tredjekæde bestående af Frederik Storm, Patrick Bjorkstrand og Jesper Jensen, der stod for ét af målene, og han godkender samtidig også holdets indsats i tredje periode, hvor tomålsføringen blev kørt sikkert hjem.

Og så har han frem for alt kun pæne ord at sige om de mere end 4000 publikummer, der var med til at skabe en fremragende stemning i SE Arena i Vojens.

- Vi har valgt det rigtige sted. Man får gåsehud, når man kommer derind. Man skulle tro, at det er en NHL-finale med trommer og det hele.

- Det gør jo, at spillerne er villige til at krige lidt ekstra for det og tage en puck i brystet, hvis det bliver nødvendigt, siger Bäckman.

Han har mindre end 24 timer til at gøre sine spillere klar til næste opgave - mødet med Slovenien fredag aften klokken 21.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.