Ishockeyunion: Må først tale VM med NHL-klubber om en uge

Unionen må som sådan vente med at finde ud af, om NHL-danskere kan komme med til VM, som nogle klubber lover.

Ritzau
NHL: Montreal Canadiens at Tampa Bay Lightning Foto: Scanpix/Kim Klement
1. april 2016 13:01

Først når grundspillet i NHL er afsluttet, finder Dansk Ishockey Union (DIU) ud af, om to NHL-klubbers foreløbigt positive tilkendelser om at frigive danske landsholdsspillere til VM står ved magt.

Det forklarer general manager i DIU Kim Pedersen.

- Proceduren er, at vi afventer grundspillets afslutning, jævnfør de regler som Den Internationale Ishockeyunion har stillet op i forhold til kontakt til NHL-klubber og spillere, forklarer Kim Pedersen i en mail.

I forhold til grundspillets afslutning er flere danskerklubber interessante.

Ifølge TV2 Sport har både Lars Eller i Montreal Canadiens og Nikolaj Ehlers i Winnipeg Jets i første omgang fået deres respektive klubbers velsignelse til at stille op for Danmark ved VM i ishockey.

- Vi har ikke travlt i forhold til VM, men det er da positivt at se klubudmeldingerne til TV2, lyder det fra Kim Pedersen.

Heller ikke Jannik Hansen i Vancouver eller Oliver Bjorkstrand i Columbus kommer videre til slutspillet. Columbus Blue Jackets slår dog fast, at VM bliver uden Oliver Bjorkstrand.

Spørgsmålet omkring Jannik Hansen er uafklaret. Det samme gælder Frans Nielsen og Mikkel Bødker, som måske skal i slutspil.

DIU hiver fat i de spillere, når deres sæson er slut.

- Vi har ikke talt med nogle klubber. Det gør vi først i dagene efter, sæsonen er færdigspillet for den respektive klub, forklarer Kim Pedersen.

Målmand Frederik Andersen i Anaheim Ducks er klar til slutspillet i NHL.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...