Ishockeyunion om OL-kval: Håber på NHL-spillerne

Danmark har en mulighed for at spille sig til OL for første gang, vurderer general manager Kim Pedersen.

Der venter en svær turnering for det danske ishockeylandshold, når holdet næste år skal forsøge at kvalificere sig til OL i Pyeongchang i 2018.

Danmark skal møde Hviderusland, Slovenien og et endnu ukendt hold, som først skal igennem en indledende kvalifikation. Kun gruppevinderen kommer til OL.

Kim Pedersen, general manager i Danmarks Ishockey Union (DIU), er dog optimistisk.

- Vi er fortrøstningsfulde. Vi håber, at vi kan stille med vores stærkeste hold, altså med NHL-spillerne. Men det er ingen garanti for, at vi cruiser igennem med tre sejre.

- Det bliver en hård turnering, men vi tror på, at vi kan kvalificere os til OL for første gang, siger han til Ritzau.

DIU har talt med danske NHL-spillere om, hvorvidt de kan være med i kvalifikationsturneringen, der skal spilles i Hviderusland.

- De er alle sammen positive og vil gerne spille. Men der er lang tid til, og der kan være skader til den tid, siger Kim Pedersen.

Han lægger ikke alverden i, at Hviderusland får hjemmebane i OL-kvalifikationen.

- Det bliver en svær turnering. Det skal være svært at komme til OL, men vi går på med krum hals, uanset at vi skal spille i Hviderusland.

- Der er også et vist pres ved at spille på hjemmebane, det så vi sidste gang i Vojens, siger Kim Pedersen.

I februar 2013 havde Danmark hjemmebane i kvalifikationen til OL i Sotji, men her snuppede Slovenien OL-billetten på bekostning af Hviderusland, Danmark og Ukraine.

Ved det igangværende VM i Tjekkiet tabte Danmark 1-5 til Hviderusland, mens danskerne tabte 0-1 til Slovenien i den afsluttende gruppekamp. Den var uden betydning, fordi slovenerne allerede var rykket ud.

- Kampene i Hviderusland bliver fifty-fifty-kampe. Vi kan vinde over alle tre modstandere, men vi kan også tabe til dem. Det er blevet tættere, siger Kim Pedersen.

OL-kvalifikationen i Hviderusland skal spilles fra den 1.-4. september 2016.

Det er cirka en måned før begyndelsen på NHL-grundspillet, og derfor kan det blive aktuelt at få danske spillere fra NHL med i Hviderusland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.