Udland

Islam-film udløser voldsom protest i Kabul

Vrede afghanere i Kabul skyder mod politiet i protest mod den kontroversielle Muhammed-film.

Islam-film udløser voldsom protest i Kabul

Over tusind afghanere strømmede mandag ud i hovedstaden Kabuls gader i protest mod den islamkritiske amerikanske film "Innocence of Muslims".

Demonstranterne satte ild til biler og containere og råbte "Død over Amerika", oplyser afghansk politi.

To politibiler var blandt de køretøjer, der blev stukket ild til på en vej, hvor der også ligger nogle af Natos og USA's militærbaser, siger Kabuls politichef.

Han tilføjer, at bevæbnede mænd i menneskemængden har åbnet ild mod politiet, men ingen er kommet til skade.

- Vi har ikke skudt tilbage, og det vil vi heller ikke, siger politichefen, Mohammad Ayoub Salangi til nyhedsbureauet AFP.

En anden politikilde i Kabul oplyser til AFP, at demonstranterne har kastet sten mod den USA-ledede militærbase Camp Phoenix, der ligger i området.

Men en talsmand for Nato-styrken i Afghanistan, Isaf, afviser, at basen har været under angreb.

- Vi hørte, at demonstrationen kunne udvikle sig voldeligt. Men det er kun i omegnen af Camp Phoenix, så det er ikke et angreb, siger talsmanden, oberst Hagen Masser.

Han tilføjer, at Isaf følger udviklingen og er klar til at gribe ind, men at det først og fremmest er det afghanske politis opgave.

En fotograf fra AFP, som befinder sig i den østlige del af Kabul, siger, at demonstranterne har sat ild til bildæk, og at store sten flyder i gaden, hvor butiksindehaverne har fået travlt med at lukke skodderne og komme væk fra optøjerne.

Politiet er talstærkt til stede, og brandvæsnet forsøger at få slukket de brande, demonstranterne har påsat.

Amatørfilmen "Innocence of Muslims", som menes at være lavet af en lille gruppe fundamentalistiske kristne i USA, har udløst voldsomme antiamerikanske protester i flere lande.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.