Irak

Islamisk Stat angriber soldater med droner ved Mosul

Droner med håndgranater er blevet endnu et dødeligt våben i hænderne på Islamisk Stat

Foto: AFP / Odd ANDERSEN

Foto: AFP / Odd ANDERSEN

IRAK:Jihadister i den islamistiske bevægelse Islamisk Stat er begyndt at bruge droner til at nedkaste håndgranater over irakiske regeringsstyrker ved storbyen Mosul.

Under offensiven mod Islamisk Stat ved Mosul er soldater fra de irakiske sikkerhedsstyrker tre gange blevet angrebet af droner med håndgranater.

Tidligere har IS for det meste brugt deres droner til overvågning af sikkerhedsstyrkerne og deres allieredes fremrykning mod den irakiske millionby.

Men nu er dronerne blevet forvandlet til endnu et dødeligt våben i hænderne på Islamisk Stats krigere.

IS har tidligere brugt modelfly med sprængstoffer mod deres fjender.

I oktober blev to kurdiske peshmergasoldater dræbt og to franske soldater blev såret af et modelfly med sprængstoffer. Det skete, da flyet styrtede ned ved Erbil i det nordlige Irak.

IS-jihadisterne, som bruger bilbomber, og som har lagt mange lureminer ud i de områder, som de flygter fra i takt med hærens fremrykning, synes nu at have udviklet et andet, relativt billigt våben.

En drone koster omkring 1000 dollar - omkring 6900 kroner.

- Der har indtil nu været tre tilfælde, siger politiløjtnant Hussein Moayyad.

Jihadisterne synes at bruge en anordning, som er udviklet for at kunne hjælpe fiskere til at nedkaste deres kroge længere ude på havet.

Ledende irakiske politifolk siger, at det irakiske politi anvender droner, som er langt mere udviklede end dem, som IS bruger.

Men alligevel kunne de irakiske styrker have god nytte af udstyr, som kunne sikre dem kontrol over ukendte droner - ikke mindst når det gælder dem, som IS har udstyret med sprængstoffer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.