Egypten

Islamisk Stat fejrede flystyrt

Efterretningstjenester mener at have hørt militante prale over, at de fik russisk fly til at styrte ned

Islamisk Stat har angiveligt jublet over nedskydningen af et russisk fly. Foto: Scanpix

Islamisk Stat har angiveligt jublet over nedskydningen af et russisk fly. Foto: Scanpix

EGYPTEN:Militante islamister har angiveligt fejret, at det lykkedes dem at få et fly til at styrte ned over Sinai-halvøen i Egypten for en uge siden.

Ifølge NBC News har vestlige efterretningstjenester opsnappet samtaler mellem medlemmer af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, der praler over at have fået flyet til at styrte med 224 dræbte som konsekvens.

- De fejrede det tydeligvis, siger en anonym embedsmand til NBC News.

Der skulle også være blevet opfanget samtaler mellem militante, hvor det kommer frem, hvordan flyet blev angrebet. Men de samtaler ønsker kilderne over for NBC News ikke at afsløre indholdet af.

Tidligere har anonyme kilder sagt til flere internationale medier, at meget tyder på, at en bombe blev placeret i flyets lastrum, inden det lettede fra lufthavnen i Sharm el-Sheikh på den sydlige del af Sinai-halvøen i Egypten.

En kilde tæt på efterforskningen har ifølge nyhedsbureauet AFP sagt til den franske tv-kanal France 2, at der på optagelser fra flyets sorte bokse kan høres en tydelig lyd af eksplosion under flyvningen.

Fredag fortalte efterretningskilder, at man havde gennemgået samtaler mellem militante op til flystyrtet, og at det her var kommet frem, at der var et større angreb under opsejling.

Ifølge NBC News er der tale om samtaler mellem medlemmer af gruppen Sinai Provinsen, der har svoret troskab til Islamisk Stats selvudråbte kalifat. Islamisk Stat tog hurtigt skylden for flystyrtet.

Spekulationerne om, at en bombe forårsagede flyulykken, tog for alvor fart onsdag, da Storbritannien indstillede alle flyvninger til og fra Sharm el-Sheikh, der er et populært turistmål.

Fredag fulgte Udenrigsministeriet i Danmark trop og frarådede alle unødvendige rejser til området.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.