Udland

Islamisk Stat sætter sig på irakisk kommandobase

Islamiske militsfolk er trængt ind på en af Iraks hærs vigtige militærbaser i den vestlige Anbar-provins.

Den islamiske milits fra bevægelsen Islamisk Stat (IS) er trængt ind på en vigtig kommandobase fra Iraks hær i provinsen Anbar i det vestlige Irak.

Det siger kilder i den irakiske hær.

Basen ligger i den vestlige udkant af provinshovedstaden Ramadi.

Islamisterne indledte en offensiv mod Ramadi torsdag eller fredag, og byen er stort set under deres kontrol nu.

Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at offensiven har kostet omkring 500 civile og soldater livet. Oplysningerne kommer fra Muhannad Haimour, der er talsmand for Anbar-provinsens guvernør.

Han siger også, at irakiske regeringsstyrker gennemførte det, som AFP betegner som en desperat tilbagetrækning fra den vigtige militærbase, som IS nu har sat sig på.

Videre fastholder talsmanden, at Ramadi ikke er faldet.

- Der er stadig folk, der kæmper i nogle kvarterer, siger han.

Men Iraks hær er ude af byen.

- Sikkerhedsstyrker, hæren og politiet har trukket sig ud af Ramadi. De er kørt til hovedvejen vest for byen, siger politioberst Jabbar al-Assafi til AFP over telefonen.

En løjtnant, som ikke vil have sit navn frem, siger, at IS nu kontrollerer alle sikkerhedsstyrkernes vigtigste baser i Ramadi.

- Hæren og politiet har trukket alle styrker, der var på kommandobasen for operationer, ud. Det samme er sket fra nærliggende politistationer og juridiske bygninger, som løjtnanten forklarer.

Mange steder i Irak har shiamuslimske militser spillet en stor rolle, når det gælder krigsførelse for at holde sunnimuslimerne i Islamisk Stat stangen.

Men Reuters skriver, at de halvmilitære shiamuslimske grupper har holdt sig på sidelinjen i Ramadi på grund af frygt for, at det vil fyre op under sekteriske stridigheder, som Irak tidligere har været hårdt plaget af.

Islamisk Stat, der er en bevægelse, som er brudt ud af al-Qaeda-terrorgruppen, kontrollerer store dele af Syrien og Irak og har udråbt disse områder til et islamisk kalifat.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.