Islamiske lande kræver seriøs dialog i Syrien

Regering og opposition i Syrien må tale sig til en afslutning på blodsudgydelserne i Syrien, siger OIC.

Udland 7. februar 2013 19:10 - Opdateret 7. februar 2013 19:13

Islamiske lande kræver seriøs dialog i Syrien

Lederne i en række muslimske lande presser nu på for at få Syriens regering og oprørere til at indlede en "seriøs dialog" for at få bragt en ende på næsten to års blodig borgerkrig.

De 57 medlemslande i den islamiske samarbejdsorganisation OIC afsluttede et todages topmøde med at støtte op om et forslag fra Egypten, Tyrkiet, Iran og Saudi-Arabien om at mægle i konflikten, der har kostet mere end 60.000 mennesker livet.

- Vi er alle enige om nødvendigheden af at intensivere indsatsen for at afslutte de tragedier, som det søsterlige syriske folk gennemlever, sagde Egyptens præsident, Mohamed Mursi, ved topmødets afslutning.

I sluterklæringen lægger OIC-landene størstedelen af skylden for blodsudgydelserne på præsident Bashar al-Assads regering.

- Vi understreger, at det primære ansvar ligger hos den syriske regering for den fortsatte vold og ødelæggelsen af ejendom, lyder det i erklæringen, der også udtrykker dyb bekymring for, at den syriske regering har tilladt massakrer mod civile.

Udtalelsen nævner ikke præsident Assad direkte, men opfordrer til forhandlinger mellem oppositionen i form af Syriens Nationale Råd (SNC) og repræsentanter for den syriske regering, som ønsker en politisk overgang og ikke har været direkte involveret i undertrykkelse.

SNC's leder, Moaz Alkhatib, kom for få dage siden med en overraskende opfordring til at indlede forhandlinger med Syriens vicepræsident om regimets afgang. Det ville indebære, at Assad kunne få lov at rejse i eksil.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...