Udland

Islamister bliver tilbudt ministerposter i Egypten

Mohamed Mursis muslimske brødre kan få fremtrædende stillinger efter næste parlamentsvalg, lyder det.

Islamister bliver tilbudt ministerposter i Egypten

Egyptens midlertidige premierminister har tænkt sig at tilbyde ministerposter til flere islamistiske politikere i en kommende regering.

Både medlemmer af Det Muslimske Broderskabs politiske arm, Friheds- og Retfærdighedspartiet, samt salafisterne i Nour kan blive en del af det kommende ministerhold, skriver det statslige nyhedsbureau Mena.

- Der er overhovedet ingen problemer i at inkludere medlemmer af de to partier i regeringen, siger en talsmand på vegne af premierminister Hazem el-Beblawi.

Den afsatte egyptiske præsident Mohamed Mursis støtter i Det Muslimske Broderskab har afvist planen om, at der skal findes en efterfølger til Mursi om seks måneder.

Dermed nægter Det Muslimske Broderskab - ikke overraskende - at give støtte til den køreplan, som den midlertidige præsident, højesteretsdommer Adly Mansour, har præsenteret.

Ifølge køreplanen skal Egypten først have en ny forfatning, som skal godkendes ved en folkeafstemning, før egypterne skal til stemmeurnerne.

Også det førende oppositionsparti i Egypten, Det Nationale Forbund For Forandring (NSF), siger nej til den midlertidige præsidents valgplaner.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.