Udland

Islamister drevet på flugt i Benghazi

Et vendepunkt. Sådan betegner demonstranter nattens opgør mod bevæbnede islamister i libysk hovedby.

Islamister drevet på flugt i Benghazi

To islamistiske militsgrupper er natten til lørdag blevet tvunget til at forlade deres bastioner i og omkring Libyens næststørste by, Benghazi.

Det sker efter angreb fra flere hundrede bevæbnede modstandere af de fundamentalistiske bevægelser. Mindst tre personer meldes dræbt i optøjerne, og adskillige er kvæstede.

Der blev skudt med håndvåben og mortergranater i angrebet på hovedkvarteret for den såkaldte Raf Allah al-Sahati-brigade, som ligger cirka 15 kilometer fra det centrale Benghazi.

Brigaden er sammensat af islamister, der deltog i oprøret mod Muammar Gaddafis styre.

- Tre personer er dræbt, og vi har også modtaget 20 sårede, oplyser en læge fra al-Hawari hospitalet til nyhedsbureauet AFP tidligt lørdag morgen.

Inde i Benghazi er militsgruppen Ansar al-Sharia under tilsvarende omstændigheder blevet tvunget ud af sit hovedkvarter og sidste bastion i Benghazi i forbindelse med en demonstration til fordel for regeringen og mod fundamentalisterne.

I løbet af fredagen samlede titusindvis af libyere sig i byen for at markere deres utilfredshed med de islamiske fundamentalister - også kendt som salafister.

Demonstrationen udviklede sig, og fredag aften kulminerede optøjerne, da demonstranter stormede salafisternes hovedkvarter og stak det i brand.

Adskillige blev såret af skud, da militsfolkene åbnede ild mod demonstranterne fra den kraftigt bevæbnede base.

Ansar al-Sharia er sat i forbindelse med sidste uges angreb på det amerikanske konsulat i Benghazi, hvor den amerikanske ambassadør og tre af hans medarbejdere blev slået ihjel.

- Indbyggerne i Benghazi har fået nok af ekstremisterne, efter det, der fandt sted, ved det amerikanske konsulat, fortæller en af demonstranterne til nyhedsbureauet Reuters.

- Stedet her er som Bastillen (symbolet på den franske revolution, red). Gaddafi kontrollerede Libyen herfra, og siden er Ansar al-Sharia fuldt efter. Det her er et vendepunkt for folk i Benghazi, uddyber Hassan Ahmed.

Oplysningerne fra de internationale nyhedsbureauer er baseret på beretninger fra øjenvidner og endnu ikke bekræftet fra officiel side.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.