Udland

Islamister tager skylden for kirkeangreb

Den islamistiske gruppe Boko Haram hævder at stå bag tre angreb mod kirker i Nigeria med mindst tre dræbte.

Islamister tager skylden for kirkeangreb

Mindst tre mennesker er blevet dræbt og adskillige såret, da medlemmer af den islamiske gruppe Boko Haram søndag angreb kirker i Nigeria med en selvmordsbomber og skydevåben. Gruppen truer med flere voldshandlinger.

- Vi er ansvarlige for selvmordsangrebet på en kirke i Jos og et andet angreb på en kirke i Biu, siger en påstået talsmand for gruppen, Abul Qaqa, til journalister i en telefonkonference fra den nordøstligt beliggende by Maiduguri.

- Vi har gennemført disse angreb for at vise, at Nigerias sikkerhedspolitik er forkert og for at aflive deres påstand om, at vi er svækket på grund af militærets indsats, tilføjer talsmanden.

Angrebene fandt sted med kort tids mellemrum. En selvmordsbombemand kørte sin bil ind i kirken i den centralt beliggende by Jos, mens bevæbnede mænd skød mod folk i en kirke i Biu i den nordøstlige del af landet.

Søndagens angreb var de seneste i en lang række af angreb mod kirker i Afrikas tættest befolkede land og største olieproducent. Boko Haram står også bag en række andre angreb, der har kostet hundreder livet.

- Staten og kristne er vores fjender, og vi vil fortsætte med at angribe den nigerianske stat og dens sikkerhedsapparat samt kirker, indtil vi får opfyldt vores krav: At få en islamisk i stedet for en sekulær stat, siger Abdul Qaqa.

- Selvmordsbomberen kørte ikke ind i kirken forud for eksplosionen. Han befandt sig foran den, siger polititalsmand Abuh Emmanuel om Jos-angrebet.

- Kirkebygningen styrtede fuldstændig sammen på grund af den kraftige bombe, tilføjer han.

Talsmand for lokalregeringen, Pam Ayuba, siger, at to mennesker og bombemanden blev dræbt, mens 41 blev såret ved eksplosionen.

I det andet angreb i Biu åbnede bevæbnede mænd ild mod kirkegængere både udenfor og inde i kirken. En kvinde blev dræbt og adskillige andre såret, to af dem alvorligt, siger Samson Bukar, der er lokal formand for Sammenslutningen af kristne i Nigeria.

/ritzau/AFP