Udland

Israel dræber Hamas-leder i Gaza

Palæstinensere i tusindtal er på gaderne i Gaza, efter at Israel har dræbt den militære chef for Hamas.

Israel dræber Hamas-leder i Gaza

Mindst seks palæstinensere er dræbt ved en bølge af israelske luftangreb mod mål i Gaza. Blandt de dræbte er den militære chef for den radikale palæstinensiske bevægelse Hamas, Ahmed al-Jaabari.

Drabene har omgående ført til omfattende demonstrationer mod Israel i hele Gaza, hvor tusinder er på gaden. Øjenvidner siger, at der skydes op i luften, og at der er uro over hele den palæstinensiske enklave.

Hamaslederen blev dræbt i en bil sammen med en palæstinenser, da de blev ramt af en israelsk bombe. En tredje person er såret.

Hamas bekræfter, at Jaabari er dræbt, og militante ledere advarer om, at Israel har "åbnet porten til helvede".

- Martyren Ahmed al-Jaabari er død. Hans livvagt er såret, siger Ayman Sahabani, læge ved Shifa-hospitalet i Gaza By. Jaabari var leder i den militære brigade Izz el-Deen al-Qassam.

Fire andre palæstinenser er også dræbt under de israelske angreb, der kommer efter, at militante palæstinensere siden weekenden har sendt flere hjemmelavede granater ind over grænsen til Israel, oplyser Hamas' indenrigsministerium.

Mindst 25 andre er såret under bombardementerne.

Den israelske efterretningstjeneste Shin Bet begrunder attentatet med den militære leders "terroraktiviteter gennem flere årtier".

- Han var direkte ansvarlig for udførelsen af terroraktioner, hedder det i erklæringen.

Israels militær siger, at drabet på Hamas-chefen er "begyndelsen på en optrappet kamp mod militante i Gaza".

Israel har flere gange advaret Hamas-bevægelsen om, at den ville komme til at betale en høj pris, hvis raketangrebene på Israel fortsætter.

Forud for de israelske angreb har der cirkuleret rapporter om, at det israelske udenrigsministerium vil arbejde aktivt for at få væltet palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, hvis der bliver en afstemning i FN den 29. november om optagelse af Palæstina som observatørstat i FN.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.