Udland

Israel erkender drab på Abu Jihad

Israels efterretningstjeneste planlagde attentat på palæstinensisk topleder i Tunis i 1988.

Israel erkender drab på Abu Jihad

Israel har for første gang indrømmet, at det stod bag drabet på PLO's nummer to, Abu Jihad, der blev dræbt ved et angreb i Tunis i 1988, skriver en israelsk avis.

Den israelske avis Yediot Aharonot fortæller, at operationen blev planlagt af den israelske efterretningstjeneste Mossad og udført af den særlige kommandoenhed Sayeret Matkal.

Abu Jihad, der var en nær ven af den palæstinensiske veteranleder Yasser Arafat, havde spillet en ledende rolle under palæstinensernes intifada fra 1987-1994. Han blev skudt og dræbt i PLO's hovedkvarter i Tunis i 1988.

- Israel dræbte nummer to i PLO, Abu Jihad, i Tunis i 1988. Det kan nu offentliggøres, skriver den israelske avis, som angiver, at operationen blev ledet af Nahum Lev, som talte åbent om sin rolle i operationen inden sin død i 2000.

- Jeg havde læst hvert eneste dokument om ham. Abu Jihad var involveret i skrækkelige handlinger mod civile. Han var markeret som en, der skulle dø. Jeg skød ham uden tøven, hedder det i udtalelser fra Nahum Lev, som avisen gengiver.

Abu Jihad, der var Arafats næstkommanderende, og hvis egentlige navn var Khalil al-Wazir, blev skudt og dræbt den 16. april 1988.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.