Israel erkender drab på Abu Jihad

Israels efterretningstjeneste planlagde attentat på palæstinensisk topleder i Tunis i 1988.

Udland 1. november 2012 12:04 - Opdateret 1. november 2012 12:06

Israel erkender drab på Abu Jihad

Israel har for første gang indrømmet, at det stod bag drabet på PLO's nummer to, Abu Jihad, der blev dræbt ved et angreb i Tunis i 1988, skriver en israelsk avis.

Den israelske avis Yediot Aharonot fortæller, at operationen blev planlagt af den israelske efterretningstjeneste Mossad og udført af den særlige kommandoenhed Sayeret Matkal.

Abu Jihad, der var en nær ven af den palæstinensiske veteranleder Yasser Arafat, havde spillet en ledende rolle under palæstinensernes intifada fra 1987-1994. Han blev skudt og dræbt i PLO's hovedkvarter i Tunis i 1988.

- Israel dræbte nummer to i PLO, Abu Jihad, i Tunis i 1988. Det kan nu offentliggøres, skriver den israelske avis, som angiver, at operationen blev ledet af Nahum Lev, som talte åbent om sin rolle i operationen inden sin død i 2000.

- Jeg havde læst hvert eneste dokument om ham. Abu Jihad var involveret i skrækkelige handlinger mod civile. Han var markeret som en, der skulle dø. Jeg skød ham uden tøven, hedder det i udtalelser fra Nahum Lev, som avisen gengiver.

Abu Jihad, der var Arafats næstkommanderende, og hvis egentlige navn var Khalil al-Wazir, blev skudt og dræbt den 16. april 1988.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...