Udland

Israel opfører en hel by på Vestbredden

Israel har godkendt opførelsen af tusindvis af nye boliger, og regeringen planlægger helt ny by på Vestbredden

Israel opfører en hel by på Vestbredden

Israel har godkendt planer om at opføre flere end 500 boliger i den sydlige del af Vestbredden.

De nye planer kommer, umiddelbart efter at Israel tidligere på ugen gav grønt lys for flere tusinde nye boliger i de besatte områder.

Planerne, som er godkendt af de lokale myndigheder i Jerusalem, betyder, at der for første gang i 12 år opføres en ny israelsk bosættelse i Østjerusalem, som Israel har annekteret.

På Vestbredden glæder man sig over det, der beskrives som en helt ny bosættelsesby.

- Efter flere år er vi nu glade for at kunne meddele, at den israelske regering har besluttet at bygge en by i Gush Etzion, siger David Perel, som er leder af rådet.

De nye bosættelser vil dog spænde ben for fremtidige fredsforhandlinger mellem Israel og palæstinenserne, advarer Hagit Ofran fra organisationen Peace Now.

- Dette er et signal om, at Israel ikke overvejer en to-statsløsning. Det betyder også, at det bliver meget sværere at dele landet i en fremtidig fredsaftale med endnu en by der, påpeger Hagit Ofran.

En højtstående palæstinensisk embedsmand siger, at Israel vil blive "holdt ansvarlig" for sine planer om at opføre flere tusinde nye boliger.

- Bosætterne og den israelske regering bør vide, at de vil blive holdt ansvarlige, siger Nabil Abu Rudeina, som er talsmand for præsident Mahmud Abbas.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) mener, at israelerne ignorerer det internationale samfund, og han er "dybt skuffet" over planerne om nye bosættelser.

- Det er med dyb skuffelse, jeg kan konstatere, at den nuværende israelske regering endnu en gang insisterer på at ignorere international lov og ret, siger Søvndal.

- Beslutningerne underminerer vores tro på Israels ønske om at forhandle om fred, tilføjer ministeren.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.