Udland

Israel ramt af flere raketter affyret fra Gazastriben

Hverken mennesker eller bygninger er ramt i raketangreb nytårsdag mod Israel, oplyser talskvinde i hæren.

Raketter affyret fra Gazastriben er slået ned i det sydlige Israel uden at forvolde skade på mennesker eller bygninger, oplyser Israels hær.

- For et øjeblik siden blev adskillige raketter fyret mod Israel fra Gazastriben. Soldater undersøger området, hedder det i en pressemeddelelse fra hæren.

En talskvinde bekræfter, at ingen mennesker er kommet noget til.

Ifølge hærens statistik er landet blevet ramt 30 gange af raketter affyret fra Gaza, siden slutningen på krigen mellem palæstinensere i Gaza og israelere i sommeren 2014.

Selv om sunnitiske ekstremister, som støtter Islamisk Stat, tidligere har taget skylden for raketangreb mod Israel, erklærer israelerne, at det palæstinensiske Hamas-styre i Gazastriben har ansvaret og skylden.

To palæstinensere blev tidligere nytårsdag lettere såret, da de forsøgte at løbe forbi en grænsepost i det nordlige Gaza, hvorpå de blev skudt af israelske soldater. Det oplyser Israels hær og læger i Gaza.

Siden oktober har forholdet mellem israelere og palæstinensere været mere end almindelig spændt.

Mindst 120 palæstinensere og 20 israelere er blevet dræbt under angreb på Vestbredden, det østlige Jerusalem, Gazastriben og Israel de seneste tre måneder.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.