Udland

Israel til FN: Skrot undersøgelse af krigsforbrydelser

Formand for FN-gruppe har trukket sig, og Israel vil have sløjfet undersøgelse af krigsforbrydelser i Gaza.

Israel kræver en FN-efterforskning af krigsforbrydelser under den 50 dage lange krig i Gaza i fjor skrottet, efter at formanden for undersøgelsen har trukket sig på grund af beskyldninger om habilitetsproblemer.

Den canadiske folkeretsekspert William Schabas trak sig mandag på grund af israelske klager over, at han har udført juridisk arbejde for Den Palæstinensiske Befrielsesfront (PLO) i oktober 2012.

Schabas har slået fast, at han på ingen måde står i et afhængighedsforhold til PLO, men at han forlader posten for at undgå, at undersøgelsen kan kompromitteres.

Det er FN's menneskeretsråd, som har nedsat undersøgelsesgruppen for at efterforske påstande om krigsforbrydelser under Gaza-krigen.

Israel mener, at menneskeretsrådet er anti-israelsk, og premierminister Benjamin Netanyahu mener, at hele undersøgelsen skal sløjfes.

- Det er det samme råd, som i 2014 tog flere skridt imod Israel end mod Iran, Syrien og Nordkorea tilsammen, siger Netanyahu.

Tæt på 2200 palæstinensere blev dræbt i den israelske militæroffensiv mod Gazastriben, hvoraf 1500 var civile og omkring 500 børn.

På israelsk side blev seks dræbt af palæstinensiske raketangreb, mens 66 soldater blev dræbt under offensiven.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Så er det besluttet: Næsten alle coronarestriktioner ophæves 1. februar
Luk