Udland

Israel undskylder for tyrkiske drab

Israel giver nu Tyrkiet en undskyldning for at have været medvirkende til drab på tyrkiske aktivister i 2010.

Israel undskylder for tyrkiske drab

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, giver nu Tyrkiet en undskyldning for at have været medvirkende årsag til fejl, der betød drab på ni tyrkiske aktivister i forbindelse med en fredsflåde med nødhjælp til Gaza i maj 2010.

- Premierminister Netanyahu har i dag udtrykt undskyldning til det tyrkiske folk for enhver fejl, der har resulteret i tab af menneskeliv, står der i den officielle erklæring fra Israel.

Undskyldningen kan meget vel forbedre det så ofte betændte forhold mellem Israel og Tyrkiet. Ligesom det styrkede forhold kan ses som en mulighed for at arbejde Israel ud af den isolation i Mellemøsten, som især den amerikanske præsident, Barack Obama, har udtrykt bekymring over.

Få minutter før Barack Obama afsluttede sin visit i Israel i forbindelse med et tre dage langt besøg i Mellemøsten, sagde præsidenten, at han havde været i telefonisk kontakt med Benjamin Netanyahu og Tyrkiets premierminister, Recep Erdogan, hvor de netop havde drøftet en forbedring af forholdet mellem de to lande.

- USA værdsætter sine tætte forbindelser med både Tyrkiet og Israel. Derfor lægger vi stor vægt på, at relationerne mellem de to lande bliver genoprettet, så det vil fremme den regionale fred og sikkerhed, siger Barack Obama.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.