Udland

Israel vil opføre 3000 nye bosættelser

Som reaktion på palæstinensisk FN-succes vil Israel udvide bosættelser.

Israel vil opføre 3000 nye bosættelser

Israel vil bygge 3000 nye bosættelser i det østlige Jerusalem og på Vestbredden, efter at palæstinenserne har fået observatørstatus i FN, siger en israelsk regeringskilder til AFP.

Til et spørgsmål om, hvorvidt han kunne bekræfte, at Israel vil opføre 3000 enheder som reaktion på palæstinensernes succes i FN, svarer embedsmanden:

- Det er sandt. De vil blive opført i Østejerusalem og på Vestbredden, siger han uden mere præcise angivelser.

Beslutningen blev afsløret over for offentligheden på Twitter af en korrespondent for avisen Haaretz.

- Nogle af de nye huse vil blive opført i E1, der er et meget omstridt område på Vestbredden, som reaktion på palæstinensernes træk i FN, hedder det i et tweet fra Barak David.

- Til trods for de løfter, som han har givet til præsident Barack Obama, har den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, givet ordre til at gå videre med opførelsen af bosættelser i E1 området mellem Maaleh Adumim og Jerusalem, hvilket vil afskære den nordlige del af Vetbredden fra den sydlige, hedder det.

Israel har lovet at indefryse E1 projektet i forbindelse med landets forpligtelser over for den internationale køreplan for fred fra 2003.

Trods massiv modstand fra Israel og USA blev opgraderingen af palæstinensernes FN-status vedtaget af ikke færre end 138 af de 193 FN-lande. Blandt de mange ja-stemmer var en større gruppe af EU-lande, heriblandt Danmark.

Kun ni lande stemte imod, heriblandt USA og Israel. 41 lande afstod fra at stemme.

På Vestbredden brød vild jubel ud blandt palæstinenserne efter vedtagelsen af FN-resolutionen.

Palæstinensere har længe været vrede over Israels fortsatte udvidelser af de ulovlige bosættelser. Ifølge folkeretten er alle bosættelser ulovlige, fordi de er bygget på besat jord.

Israel betragter dog kun udposter, der er bygget uden tilladelse fra myndighederne som ulovlige.

Israel har fået løbende international kritik, også fra USA's præsident Barack Obama, på grund af udvidelserne af bosættelserne.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst