Udland

Israels Olmert fundet skyldig i korruption

Domstol finder tidligere premierminister skyldig i mindre alvorlig anklage og frifinder ham i større anklager.

Israels Olmert fundet skyldig i korruption

En israelsk domstol har tirsdag frikendt landets tidligere premierminister Ehud Olmert for to alvorlige anklager om korruption, men fundet ham skyldig i en mindre alvorlig anklage, oplyser israelske medier.

En distriktsdomstol i Jerusalem fandt Olmert ikke-skyldig i anklager om, at han skulle have modtaget store konvolutter med kontanter og have snydt med bilag fra mange udlandsrejser.

Alle sager er fra tiden, før Olmert blev regeringschef i 2006.

Men han blev fundet skyldig i en mindre alvorlig anklage om at have gjort tjenester for en tidligere kollega, Uri Messer, da Olmert selv var handelsminister.

Den 66-årige Olmert er stadig anklaget for at have modtaget bestikkelse for at godkende byggeriet af luksuslejligheder på en bakketop ved Jerusalem. Det skulle være sket, da Olmert fra 1993 til 2003 var Jerusalems borgmester.

Men frifindelsen i de alvorligste anklager, som førte til hans tilbagetræden som regeringschef i 2009, er en sejr for den tidligere Kadima- og Likud-politiker.

Samtidig var han anklaget for ulovlig finansiering af valgkampe, mens han var minister og borgmester.

Strafudmålingen i sagen kommer senere.

Ehud Olmert, der hele tiden har fastholdt sin uskyld, blev midlertidig premierminister efter Ariel Sharon, der i begyndelsen af 2006 blev ramt af en hjerneblødning. I april samme år overtog Olmert formelt embedet.

Olmert trak sig formelt i foråret 2008, men fortsatte som fungerende premierminister frem til marts 2009, da den nuværende regeringschef, Benjamin Netanyahu, tog over.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.