Istanbul oplagt til letbanelæring

Det kostede 200.000 kroner at sende 15 byrådspolitikere fra Nordjylland til Tyrkiet på studierejse. Og de penge er givet godt ud, mener en af deltagerne

Frederik Siiger
Letbanen, der skulle være kommet til Aalborg, men blev droppet af regeringen, skulle have passeret Gigantium. Allerede i 2014 kostede en studierejse for at studere letbaner i Tyrkiet Aalborg Kommune over 200.000 kroner.
Aalborg 1. september 2016 15:54 - Opdateret 1. september 2016 19:18

AALBORG: Skønne badestrande, pågående sælgere og impulsiv, ja, til tider kaotisk trafik er muligvis manges minder om ferien til Tyrkiet.

Derfor kan det også lyde mærkeligt, når landet i 2014 var mål for en studierejse, hvor 15 byrådsmedlemmer fra Nordjylland samt fire embedsmænd fra Nordjyllands Trafikselskab (NT) og Trafikselskaberne i Danmark skulle kigge nærmere på den tyrkiske kollektive trafik.

Via en aktindsigt har webmediet Journalista.dk regnet ud, at rejsen samlede kostede 200.000 kroner. Men de penge er godt givet ud, lyder det fra deltager på turen og viceborgmester Daniel Nyboe Andersen (R).

- I Aalborg Kommune har vi arbejdet på at finde en løsning til kollektive trafik, og jeg mener, at det er meget vigtigt at tage ud i verden og blive klogere, når man sidder som beslutningstager, siger han.

- Da letbanen var på tale, var det et indkøb i milliardklassen, og så er man nødt til at sætte sig ind i tingene, og det kunne vi gøre i Istanbul i Tyrkiet.

Ifølge viceborgmesteren er Istanbul langt fremme, når det kommer til både letbaner og bus rapid transit (BRT), i Nordjylland kaldet +Bus.

- Vi planlagde at købe mellem 15 og 20 letbanetog. I Istanbul regner med at udbygge deres i forvejen store samling med 1000 tog, så det siger lidt om forholdet. I det hele taget var det en enormt lærerig tur, siger Daniel Nyboe Andersen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...