It-Branchen: Ikke mere lovgivning om datasikkerhed

It-Branchen advarer mod mere lovgivning og hastereaktioner fra politikerne efter Se og Hør-skandalen.

Mens kulturudvalget og retsudvalget i Folketinget vil pålægge regeringen at styrke datasikkerheden i Danmark, er en af it- og televirksomhedernes brancheforeninger, It-Branchen, mere skeptisk overfor den beretning, de to udvalg har udarbejdet i fællesskab.

Som følge af Se og Hør-skandalen, hvor private kreditkortoplysninger er blevet solgt videre til ugebladet, ser It-Branchen positivt på at øge fokus på datasikkerhed helt generelt, men advarer alligevel mod mere tilsyn fra Datatilsynet, som der er lagt op til.

- Vi skal passe meget på med forhastede overreaktioner. Det er ikke lovgivningen om datasikkerhed, der er problemet.

- Vejen frem er ikke flere nye regler og endnu mere tilsyn fra Datatilsynet, siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør i It-Branchen i en pressemeddelelse.

It-Branchen deltager meget gerne i det forestående arbejde med at styrke datasikkerheden, siger han.

- Vi har et ansvar for at lave folkeoplysning om datasikkerhed. Den opgave skal vi påtage os sammen med relevante offentlige myndigheder.

- Vi har ikke brug for flere regler, men tryghed og forståelse for, at data er en grundsten i vores samfund, uanset om man er borger, virksomhed eller myndighed, siger Morten Bangsgaard.

Han mener ikke, at der er brug for decideret ny lovgivning. I stedet bør Danmark arbejde for i højere grad at bruge internationale sikkerhedsstandarder. Det bør også indgå i den kommende analyse, mener It-Branchen.

- Vi bør i Danmark arbejde målrettet for at bruge internationale standarder for forskellige sikkerhedsniveauer.

- Og vi bør skabe klare procedurer for datasikkerhed, der mindsker risikoen for misbrug. Det er vejen frem - og ikke lovning, siger Morten Bangsgaard.

Et flertal uden om regeringen tog initiativ til en fælles beretning, men i sidste ende har også de to regeringspartier tilsluttet sig indholdet.

Ifølge flertallet uden om regeringen skyldes initiativet, at regeringen ikke gør nok for at sikre datasikkerheden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.