Danmark

It-fejl: Skoler kan ikke informere om lockout-nødplaner

Et nedbrud på skolernes intranet forhindrer både skoler og forældre i at få informationer om lockout-planerne.

It-fejl: Skoler kan ikke informere om lockout-nødplaner

Der er ingen adgang til bilag om lockoutens konsekvenser for eleverne på landets skoler, fordi skolernes intranet, SkoleIntra, har haft driftsproblemer siden fredag morgen.

Problemerne betyder, at der ikke er adgang til de bilag og informationer, som er blevet sendt til forældrene, om hvordan de skal forholde sig ved en mulig lockout af skolelærerne fra 1. april.

Fredag er sidste dag før påskeferien, og de såkaldte nødskemaer skulle også lægges på intranettet, så forældre kunne se, om deres børn har undervisning eller ej, hvis lockouten træder i kraft.

"Alle skoler er i denne uge ved at planlægge, hvor meget og hvordan skolen kan holde åbent under en lockout. I vil blive informeret om skolens planer senest fredag før påskeferien", skriver folkeskolerne i Københavns Kommune på deres hjemmesider.

Det er UNI-C, som står bag intranettet. De hører under ministeriet for børn og undervisning.

UNI-C meddeler, at problemerne ikke berører samtlige skoler i landet, men der er dog tale om mange.

- Vi kan ikke sige præcist, hvor mange skoler som har problemer. Det er ikke alle skoler, der er ramt, men det er rigtig mange, siger Per Thorbøll, vicedirektør for UNI-C, til Ritzau.

Han forklarer, at problemerne er opstået som konsekvens af nogle nye sikkerhedsforanstaltninger.

- Vi har lavet nogle sikkerhedstiltag på SkoleIntra torsdag, og det har vist sig på en del af serverne at være for meget sikkerhed. Det har simpelthen gjort nogle ting, som gør, at nogle institutioner ikke kan tilgå systemet, og det er jo ikke godt, siger Per Thorbøll.

Der arbejdes nu på at "skrue lidt ned på sikkerheden", så problemet kan blive løst her den sidste dag før skolernes påskeferie.

- Vi er udmærket klar over situationen, og at den kanal mellem skoler og forældre er særlig vigtig lige i dag, så nu skruer vi en tand ned, så alle kan tilgå intranettet, siger Per Thorbøll og tilføjer:

- Vi regner med, at alle er på i løbet af en times tid. Systemerne er ikke gået ned, de er bare for godt beskyttet for nogle brugere.

Driftsproblemerne blev opdaget klokken 8.10 fredag morgen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.